Το πολιτιστικό κέντρο ΒΙΟS αποτελεί καρπό της ομώνυμης δημιουργικής ομάδας, με πολυσχιδή δράση στον τομέα του οπτικοακουστικού πολιτισμού. Τον Σεπτέμβριο του 2010 το BIOS γίνεται 8 ετών και γιορτάζει τα γενέθλιά του με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, κλείνοντας έτσι 8 δημιουργικά χρόνια και σηματοδοτώντας την έναρξη της καινούργιας χρονιάς, η οποία θα είναι γεμάτη με μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις, performances και εκδηλώσεις. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι του Βιοs Eight! είναι οι Αutechre και οι Moderat ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και ο Rob Hall, ο Byetone, ο Gaslamp Killer και ο Gonjasufi, ο Οnra, η Ιkonika και ο Κutmah.

Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια, το BIOS διοργάνωσε πάνω από 20 φεστιβάλ –μουσικά, περφόρμανς, εικαστικά και κινηματογραφικά– δημιούργησε και φιλοξένησε πάνω από 180 παραστάσεις και περφόρμανς, διοργάνωσε περίπου 830 συναυλίες και DJ σετ, καθώς κι έναν μεγάλο αριθμό προβολών, εκθέσεων και σεμιναρίων. Την καινούργια αυτή χρονιά, φιλοδοξεί να συνεχίσει να αναζητά και να υποστηρίζει νέες φόρμες έκφρασης και πολιτισμού.

Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στο BIOS τα χρόνια αυτά –από τους χώρους του, οι οποίοι κάθε χρόνο αναδιαμορφώνονται και εξελίσσονται, μέχρι τη δημιουργική ομάδα του, που αλλάζει σχήμα και φόρμα διαρκώς. Το φθινόπωρο, ακολουθώντας την παράδοση των ανακαινίσεων και αλλαγών, ανανεώνεται και το κτίριο, ζωτικό κομμάτι της λειτουργίας του BIOS. Έτσι, για πρώτη φορά, ο Α΄ όροφος ανοίγει στο κοινό για να στεγάσει το καφέ-μπαρ σε μόνιμη βάση, έναν χώρο που θα συνεχίσει να λειτουργεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με resident DJs, ενώ ο χώρος του ισογείου με ανανεωμένο ηχοσύστημα FUNKTION ONE θα αφιερωθεί στις μουσικές εκδηλώσεις, κρατώντας και εξελίσσοντας την αφοσίωση στα πιο σύγχρονα μουσικά σχήματα και ήχους. Παράλληλα, το BIOS Main θα εξακολουθεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ το Basement –ως πειραματική σκηνή– περφόρμανς και εγκαταστάσεις. Επίσης, το ωράριο του δισκοπωλείου του ισόγειου θα επεκταθεί χρονικά, ώστε να καλύπτει όλες τις μουσικές εκδηλώσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured