«Η Santa Salut είναι το ωμό ραπ, από αυτά που σε αφήνουν με κομμένη την ανάσα και είναι δύσκολο να τα αποφύγεις. Μαχητική και πάντα έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση, έχει δημιουργήσει τη δική της επανάσταση στην urban σκηνή σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τότε που άρχισε να ανεβάζει τα πρώτα της κομμάτια στο YouTube μέχρι σήμερα, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές. Οι εντυπωσιακοί και βαθυστόχαστοι στίχοι της έχουν χαράξει μία ξεχωριστή θέση για αυτή στο ραπ, ένα είδος που ουσιαστικά μονοπωλείται από άνδρες, στο οποίο πλέον όμως η ίδια ηγείται, ανοίγοντας το δρόμο και ενθαρρύνοντας τις γυναίκες ράπερς που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική.» Αυτά μας λέει το δελτίο τύπου από την επερχόμενη εμφάνιση της Ισπανίδας ράπερ Santa Salut στο Arch, στις 4 Μαρτίου. Ας ερευνήσουμε, ωστόσο, περαιτέρω τους λόγους που την καθιστούν ως μια από τις πλέον «καυτές» περιπτώσεις του Ευρωπαϊκού hip hop. 

 

Εκπροσωπεί το underground και την «παλιά σχολή»

..μα καταφέρνει να ακούγεται φρέσκια, με στυλ ολοκληρωτικά δικό της. Η κοφτερή στιχουργία της σε συνδυασμό με τη βραχνάδα στη φωνή αλλά και τη νευρώδη απαγγελία συνοδεύεται από καλογυαλισμένα beats με πρόδηλες τις ‘90s και ‘00s καταβολές. Επίσης, αγαπάει τις κιθάρες και αυτό φαίνεται από συγκεκριμένα κομμάτια αλλά και από το γεγονός ότι σχεδόν πάντα φέρνει κιθαρίστα στα tours.

 

Έχει πολυσυλλεκτικό μουσικό γούστο

Τόσο από άποψη ηχοχρώματος όσο και από άποψη εθνικότητας. Bubaseta (Χιλή), Saïan Supa Crew (Γαλλία) καθώς και οι «Αμερικανοί» Queen Latifah, Lil Kim, Biggie, Wu-Tang Clan, A Tribe Called Quest, Nelly Furtado και System of a Down αποτελούν αγαπημένα της ακούσματα.

 

Έχει ήδη εμφανιστεί σε μεγάλες σκηνές

Πιο συγκεκριμένα, το 2022, μόλις στα 24 της, συμμετείχε σε ένα εκ των μεγαλύτερων φεστιβάλ της Ισπανίας (και γενικά της Ευρώπης), το Mad Cool Festival. Ενδεικτικά, εμφανίστηκε στο stage την ίδια μέρα με ονόματα όπως οι Metallica, οι Twenty One Pilots και Chvrches.

 

Διαθέτει ήδη θερμότατο κοινό και εκρηκτικές εμφανίσεις στη χώρα μας

Οι περσινές εμφανίσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπήρξαν μια άτυπη ωδή στο fem rap, με ένα all-star εγχώριο line-up να τη συνοδεύει – πιο συγκεκριμένα, Expe, Penny, Saw, Mira και Χαρά. Ιδού και οι αποδείξεις:

 

Δύο από τις πλέον αναγνωρίσιμες Ελληνίδες ράπερς θα ανοίγουν το φετινό της show

Από τη μία η Inka, ενδεχομένως η πλέον ιστορική ράπερ στην ελληνική πραγματικότητα, γνωστή από την παρουσία της στους θρυλικούς Bong da City αλλά και από μια αξιοσημείωτη σόλο καριέρα. Από την άλλη η Σεμέλη που, ενώ ξεκίνησε από το ρεμπέτικο, εξελίχθηκε ευθύς αμέσως σε μια από τις πιο «τσαμπουκαλεμένες» ραπ φωνές εντός των συνόρων.

 

Η Santa Salut επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Arch Club - Live Stage, με opening act την Inka και τη Σεμέλη. Περισσότερα εδώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured