Συγκεντρώσαμε 10 άκρως χειμερινά κομμάτια (όπως φαίνεται και από τους τίτλους τους) που ακούγονται καλύτερα όταν έξω κάνει κρύο και μέσα θαλπωρή.  Φορέστε το αγαπημένο σας πουλόβερ και ακουστικά στα αυτιά και πατήστε play στα παρακάτω videos ή στην Spotify list στο τέλος του άρθρου.

1. Josh Rouse - Winter in the Hamptons

O Josh Rouse είναι Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός από την Νεμπράσκα ο οποίος, ωστόσο, έχει την βάση του στην Βαλένθια της Ισπανίας. To Hamptons βρίσκεται ανατολικά του Long Island και θεωρείται καλοκαιρινός προορισμός για τους ευκατάστατους Νεοϋορκέζους. Το τραγούδι αναφέρεται σε ένα χειμώνα που φεύγει και σε μια βροχερή ανοιξιάτικη ημέρα που προβλέπεται να έρθει. Κάπως έτσι θα φύγουν και τα κρύα για να έρθει η πολύχρωμη άνοιξη. Υπέροχες ακουστικές indie μελωδίες και η λίστα ξεκινά ιδανικά.

 

2. The Popguns - Waiting for the Winter

Οι Popguns έρχονται από το πανέμορφο Brighton της Αγγλίας και αρχικά ήταν ενεργοί από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Το 2012 επανενώθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούν και να παίζουν ζωντανά. Το κιθαριστικό indie anthem “Waiting for the Winter” έρχεται από το 1989 με μια κάποια C86 αισθητική να μπει επάξια στην λίστα με τα χειμερινά τραγούδια του Avopolis.

 

3. Saint Etienne - Teenage Winter

Οι θρυλικοί indie synth pop ήρωες Saint Etienne ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1990 και λέγεται πως πήραν το όνομα τους από την ομώνυμη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα. Το “Teenage Winter” ανήκει στο άλμπουμ “Tales from Turnpike House” του 2005 και είναι μια μελωμένη «ποπ-ιά» σωστό κομψοτέχνημα.

 

4. New Model Army – Winter

Οι, ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, New Model Army, το σχήμα του ξεχωριστού Justin Sullivan, έχουν τις ρίζες τους στην post-punk εποχή των αρχών της δεκαετίας του ’80. Από το 1983 όταν συστήθηκαν στον έξω κόσμο με το single “Great Expectations” μέχρι και σήμερα είναι από τις πλέον συνεπείς μπάντες τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά. Το “Winter” έρχεται από το ομότιτλο άλμπουμ του 2016 κατευθείαν στην λίστα με τα εναλλακτικά tracks του Avopolis για τον χειμώνα.

 

5. Yo La Tengo - Winter A-Go-Go

Οι σπουδαίοι Yo La Tengo ιδρύθηκαν στο New Jersey το 1984 και παραμένουν ενεργοί μέχρι τώρα, κυκλοφορώντας μάλιστα μέσα στον Φλεβάρη του έτους που διανύουμε το “This Stupid World”. Το “Winter A-Go-Go” απλώνεται γύρω από μια ονειρική μελωδία στο αρμόνιο και μια μπασογραμμή που σε ταξιδεύει σε μέρη που βασιλεύει η θαλπωρή.

 

6. Beverly Glenn-Copeland - Winter Astral

Ο Beverly Glenn-Copeland γεννήθηκε το 1944 στην Αμερική, είναι τραγουδοποιός και τραγουδιστής. Το instrumental “Winter Astral” έρχεται μέσα από το εμβληματικό άλμπουμ “…Keyboard Fantasies…” του 1986 και μπλέκει με μαεστρικό τρόπο ambient, new age και cosmic στοιχεία.

 

7. Patten - Winter strobing

O Patten, κατά κόσμο Damien Roach, έχει την έδρα του στο Λονδίνο. Το “Winter Strobing” ανήκει στον δίσκο “ESTOILE NAIANT” του 2014 και κινείται σε IDM και abstract leftfield ηλεκτρονικά μονοπάτια.

 

 

8. Fleet Foxes – White Winter Hymnal

Οι indie-folk μάστορες Fleet Foxes δημιουργήθηκαν το 2005 και είναι από το Seattle. Ως βάση τους θεωρείται, εδώ και χρόνια, η Νέα Υόρκη. Το ομότιτλο ντεμπούτο τους από το 2008 έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και, συχνά, μνημονεύεται ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας των ‘00s. Μέσα από αυτό το άλμπουμ ξεχωρίζει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το “White Winter Hymnal” που σε κερδίζει με το καλημέρα με την πολυφωνική εισαγωγή του.

 

9. Pixies – Winterlong

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις οι μυθικοί Pixies. To “Winterlong” είναι b-side στο single “Dig for Fire” του 1990, εύκολα ξεχωρίζει για τα χαρακτηριστικά pixie-ωειδή κιθαριστικά riffs του και, εύλογα, μπαίνει στην λίστα με τα εναλλακτικά χειμερινά τραγούδια του Avopolis.

 

10. Sufjan Stevens – Sister Winter

Οι λέξεις είναι λίγες για να ορίσουν το συνθετικό ταλέντου του, γεννημένου το 1975 στο Detroit, Sufjan Stevens. Το “Sister Winter” του 2006 είναι ένα μικρό folk-rock αριστούργημα και κλείνει με ιδανικό τρόπο τις επιλογές τραγουδιών για τον χειμώνα.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured