Θεματικές λίστες τραγουδιών, η τρέλα που έγινε συνήθεια εδώ στο Avopolis. Λίστα για την άνοιξη, λίστα για το καλοκαίρι, ε μην αφήσουμε παραπονεμένο το φθινόπωρο δα. Ακολουθούν 15+1 «εναλλακτικά» τραγούδια για αυτή την υπέροχη εποχή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας, δυστυχώς, τείνουν να εκλείψουν. Ευτυχώς, όμως, έχουμε την μουσική να μας φέρνει φθινοπωρινές εικόνες. Και όχι, δεν περιλαμβάνονται οι Green Day στην λίστα…

 

  1. The Field Mice – "September’s Not So Far Away"

Οι υπέροχοι Field Mice του αθεράπευτα ρομαντικού Bobby Wratten τραγουδάνε για τον Σεπτέμβρη που δεν είναι πολύ μακριά. Έλα όμως που έχει φτάσει ήδη!

 

 

  1. Northern Picture Library - "Last September's Farewell Kiss"

Συνεχίζουμε με Bobby Wratten και ένα ακόμα από τα αρκετά σχήματα που έχει δημιουργήσει και μεγαλουργήσει σε μικρή κλίμακα εμπορικά αλλά σε τεράστια έκταση pop δημιουργίας.

 

 

  1. La Femme – "Septembre"

Οι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό La Femme τραγουδούν για τον Σεπτέμβρη όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

 

 

  1. Chris & Cosey – "October (Love Song)"

Μετά τον Σεπτέμβρη έρχεται ο Οκτώβρης (τρομερή διαπίστωση ομολογουμένως) και μας τον φέρνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι σπουδαίοι Chris & Cosey.

 

 

  1. Pet Shop Boys – "My October Symphony"

Τεράστιος smooth synth pop ύμνος το My October Symphony των Pet Shop Boys που δεν θα μπορούσε να λείπει από την συγκεκριμένη λίστα.

 

 

  1. Broken Bells – "October"

Η «θεματική» του Οκτώβρη ολοκληρώνεται με τους Broken Bells, τον Danger Mouse και τον τραγουδιστή των “the Shins” James Mercer δηλαδή.

 

 

  1. Trembling Blue Stars – "November Starlings"

Μπαίνουμε στον Νοέμβρη με τρίτο σχήμα στην λίστα του αιώνια «μελωμένου» popper Bobby Wratten.

 

 

  1. Morrissey – "November Spawned a Monster"

Ο ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος ως προσωπικότητα αλλά τεράστιος καλλιτεχνικά Moz με το «November Spawned a Monster» δεν θα μπορούσε να λείπει από την σχετική λίστα.

 

 

  1. Tom Waits – "November"

Η κατηγορία του Νοέμβρη κλείνει με την υπέροχη βραχνάδα του Tom Waits.

 

 

  1. Yo La Tengo – "Autumn Sweater"

Στην ημεδαπή έχουμε ξεχάσει πως είναι να φοράς πουλοβεράκι το φθινόπωρο (άντε να ρίξουμε κανένα ζακετάκι πάνω μας τον Οκτώβρη και ένα ελαφρύ μπουφάν τον Νοέμβρη σαν να λέμε), έλα όμως που οι Yo La Tengo το έχουν εντάξει υπέροχα μέσα στην μουσική τους.

 

 

  1. The Flaming Lips – "My Cosmic Autumn Rebellion"

Για μια κοσμική φθινοπωρινή επανάσταση τραγουδά ο Wayne Coyne των Flaming Lips και το κάνει με τόσο όμορφο τρόπο!

 

 

  1. Manic Street Preachers – "Autumnsong"

‘Ένα ακόμα τραγούδι με το φθινόπωρο στον τίτλο του και τους Manic Street Preachers να ερμηνεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

 

  1. Bombay Bicycle Club – "Autumn"

Indie κυβιστήσεις και λοιπές φθινοπωρινές ασκήσεις από τους Bombay Bicycle Club.

 

 

  1. Richenel – "Autumn"

Ολίγον obscure synth discowave με soul εκφάνσεις και μπόλικα εκπληκτικό ως τραγούδι συνολικά, είναι το Autumn του Richenel.

 

  1. Quinn Lamont Luke – "Otoño"

Otoño σαν να λέμε φθινόπωρο στα ισπανικά και Quinn Lamon Luke όπως λέμε Νεοϋρκέζος μουσικός, παραγωγός και balearic/downtempo μάστορας.

 

 

  1. Richard Jobson – "Autumn"

Με ολίγον από contemporary classic αισθητική και spoken word ερμηνεία από τον Richard Jobson κλείνει η λίστα μας για το φθινόπωρο.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured