Λέγαμε χθες για το 1ο Screamin’ Athens Horror Festival που ξεκινάει την Παρασκευή,ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τρόμου γεμάτο ταινίες, μουσική, βιβλία και τέχνη, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Gagarin 205.

Στις 3 ημέρες του 1ου Screamin’ Athens Horror Festival, θα προβληθούν 13 ταινίες μεγάλου και 7 ταινίες μικρού μήκους, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ, ενώ δε θα λείψουν οι συναυλίες και οι λοιπές καλλιτεχνικές δράσεις, όπως εκθέσεις και εγκαταστάσεις.

Τι θα δούμε την Παρασκευή: Η μουσική

Η μουσική, η οποία ανέκαθεν έπαιζε το δικό της ρόλο στις ταινίες τρόμου, δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο φεστιβάλ. Την πρώτη βραδιά, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, το εκρηκτικό σχήμα Zombina and the Skeletones έρχεται, κατευθείαν από το Λίβερπουλ, για να μας παρουσιάσει τo δικό του punk rock horror show. Η συναυλία θα ξεκινήσει στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει party με μουσική από τους George The Ripper και Manwolf Louie.

Τα εισιτήρια για το live των Zombina and the Skeletones, το οποίο θα αρχίσει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα κοστίζουν 10 ευρώ. Όπως ισχύει και για ολόκληρη τη διάρκεια του φεστιβάλ, υπάρχει και ημερήσιο εισιτήριο το οποίο κοστίζει 15 ευρώ και παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των ταινιών της ημέρας, καθώς και του live.

Οι Zombina and the Skeletones είναι, πιθανότατα, η καλύτερη μπάντα του κόσμου χωρίς δισκογραφικό συμβόλαιο! Έχοντας επιλέξει ένα αυστηρά do-it-yourself πρότυπο σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους, έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν πολλούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένοντας αυτάρκεις και ανεξάρτητοι από τις βουλές της όποιας δισκογραφικής εταιρείας.

Σχηματίστηκαν το 1998, όταν τα περισσότερα μέλη του group ήταν ακόμα μαθητές στο σχολείο, στο Liverpool. Συνδυάζοντας ιδανικά το horror punk με την pop, διαθέτουν την ικανότητα να γράφουν ρεφραίν που σου κολλάνε στο μυαλό, ιδίως όταν τα ακούς παρακολουθώντας κάποιο από τα απίστευτα ηλεκτρισμένα, γεμάτα... αίμα και χιούμορ, live shows τους που αποτελούν και τον βασικό λόγο για την εξάπλωση του fan base τους σε ένα διεθνές κοινό όλων των ηλικιών και όλων των γούστων.

Rockabillies, psychobillies, punks, indie pop fans, Goths, ακόμα και οπαδοί της electro ή της... Ιαπωνικής pop μπορούν να βρουν στη μουσική του εκείνα τα στοιχεία που θα τους γοητεύσουν, αγγίζοντας το “ευαίσθητο” σημείο τους.

Άλλωστε, αυτό έχει αποδειχτεί από την ανταπόκριση του κόσμου σε πολλές από τις περιοδείες που αδιάκοπα πραγματοποιούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, εδώ και χρόνια, είτε ως headliners είτε μαζί με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης αλλά και της προγενέστερης μουσικής σκηνής, όπως οι Misfits, οι Damned, οι Meteors, οι Wednesday 13, οι Horrors, οι Cribs και πολλοί άλλοι.

Μέχρι σήμερα έχουν ηχογραφήσει τρία albums - “Taste The Blood Of Zombina and the Skeletones” (2002), “Monsters On 45” (2006), “Death Valley High” (2007) - και άλλα μερικά singles και EPs, όλα σε δική τους παραγωγή, τα οποία διανέμουν οι ίδιοι.

Η σκηνική τους παρουσία είναι υπεράνω περιγραφής. Καλυμμένοι στο αίμα και τους επιδέσμους, δίνουν ένα απίστευτο rockabilly / punk / glam rock’n’roll show, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Screamin’ Athens Horror Festival, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ώρα απόλυτα... ταιριαστή με ότι πρόκειται να ακολουθήσει...

Η σύνθεση της μπάντας:

Zombina
Doc Horror
Jonny Tokyo
Jettison Dervish
Ben Dur

www.zombina.com
www.myspace.com/zombinaandtheskeletones

Μετά το live

Αμέσως μετά το live, γύρω στις 2:30, θα ακολουθήσει ένα Horror Rock’n’Roll Party με τους George The Ripper και Manwolf Louie στα decks. Το εκρηκτικό set τους περιλαμβάνει voodoobilly, gothabilly, horror punk, death country, spooky surf, psychobilly και πολλά άλλα...

To πρόγραμμα των ταινιών

Murder Party (USA, Jeremy Saulnier), 2007, 75’

http://www.murderpartymovie.com/

Bραβευμένη ως η καλύτερη ταινία στο Slamdance film festival και Vail Film Festival του 2007, αλλά και βασική επίσημη επιλογή του τελευταίου Toronto After Dark Festival, το Μurder Party είναι από τις πιο κωμικές επιλογές του φεστιβάλ, χωρίς όμως να στερείται του απαραίτητου λουτρού αίματος που το τοποθετεί με άνεση στο χώρο του horror. Στημένο θεατρικά, εξαιρετικά στυλάτο και με αιχμηρούς διαλόγους , ανοίγει το Screamin’Athens Horror Fest και υπενθυμίζει σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι όλοι όσοι αγαπούν τα horror movies είναι κατά βάση άνθρωποι με...χιούμορ!

Τhe Chair (CANADA, Brett Sullivan), 2007, 89’

http://www.thechairfilm.com/

Βασισμένη σε μία από τις πιο τρομακτικές ιστορίες του Πόε, για ένα σκοτεινό υπνωτιστή που υποβάλει τους ανθρώπους σε Αrticulo Mortis (ψυχαναγκαστικό θάνατο), η σχετικά χαμηλού προϋπολογισμού Καναδική παραγωγή καταφέρνει κάτι πολύ δύσκολο πλέον. Να τρομάξει και να υποβάλει το θεατή σε αγωνία.
Πρωταγωνιστές μια νεαρή γυναίκα και ένα Βικτωριανό σπίτι που ψηφίζεται το αγαπημένο σπίτι του φεστιβάλ. Σκοτεινές δυνάμεις, γρήγορες ανάσες και ασιατικές επιρροές σε μία ταινία που καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να γίνει από τις αγαπημένες των φεστιβάλ.

Spek.ter (USA, Terrence Kelsey), 2006, 14’

Γνήσιο παιδί της fetish-punk rock σκηνής ο νεαρός Κelsey, στήνει ένα μεταφυσικό μικρού μήκους ταινιάκι με πρωταγωνίστρια ένα goth erotic pin up fetish suicide girl που περνά ένα δύσκολο βράδυ παρέα με τους δαίμονές του...Στα συν η μουσική των The Dwarves και Forgotten Tomb.

Punk Rock Holocaust (USA, Doug Sakmann), 2004, 92’

http://backseatconceptions.com/bc_index_proj_prh.htm

Mπορεί οι punk να μην πεθαίνουν αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε γλυτώνει κανείς.
Το καλοκαίρι του 2003, χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την περίφημη Vans Warped Tour, που σάρωσε τις Αμερικάνικες πολιτείες, παρουσιάζοντας εκατοντάδες punk rock μπάντες. Ένας μανιακός δολοφόνος όμως αποφασίζει να μην αφήσει κανένα ζωντανό και το σκάνδαλο είναι αναπόφευκτο. Αυτή είναι η ιστορία του...
Επιτηδευμένο , αστείο και ακραίο splatter, φτιαγμένο από έναν παλαβό skateboarder με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών ονομάτων της σκηνής όπως οι Rancid, Ηorrorpops, Aquabats, The Used, Pennywise, Andrew WK, Tsunami Bomb, Dropkick Murphys και πολλών μα πάρα πολλών άλλων!
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο μέντορας Lloyd Kaufman της θρυλικής Troma Entairtenment ως μεταμοντέρνος Σατανάς!!!

Cannibal Flesh Riot (USA, Gris Grimly), 2007, 30’

http://www.myspace.com/cannibalflesh

Για τον κο Gris Grimly οι πολλές συστάσεις είναι περιττές. Οι φανατικοί των κόμικς τον έχουν ανακαλύψει χρόνια και είναι κάτι ανάλογο του Tim Burton με μολύβι... Εξαιρετικός comic artist , με πηγαία φαντασία και μοναδικό στυλ ο Grimly, μας στέλνει με χαρά την πρώτη του μικρού μήκους ταινία και εμείς χαιρόμαστε γιατί είναι ένα μικρό σκοτεινό και καλοδουλεμένο διαμαντάκι!
Ήρωές του δύο ανισόρροπα ghouls (σαρκοφάγοι) που ταλαιπωρούνται αναζητώντας το τέλειο γεύμα μέσα σε ένα απομονωμένο νεκροταφείο.
Διάλογοι που «σκοτώνουν», ατμοσφαιρικό soundtrack και πολλές υποσχέσεις από τον master Grimly για μεγάλα πράγματα στο μέλλον!

Ζibahkhana –Hell’s Ground (PAKISTAN, Omar Khan), 2007, 78’

http://www.zibahkhana.com/

Ότι πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά των φεστιβάλ και έχοντας πάρει ήδη πολλά βραβεία , το πρώτο περήφανο και ακραίο Πακιστανικό gore είναι και εδώ!!!

Με εξαιρετικό Bollywood inspired soundtrack, με δολοφόνους με μπούρκες, με σκοτεινές δυνάμεις, πολύ αίμα και άπειρα zombies, το νέο καμάρι της θρυλικής εταιρείας Mondo Macabro κλείνει την πρώτη μέρα του Screamin’Athens με πολλές συγκινήσεις! Κορυφαίο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured