Το Avopolis επικοινώνησε και αυτή τη χρονιά με τις αγαπημένες μπάντες και τους μουσικούς που φέτος κυκλοφόρησαν album, τους πρωτοεμφανιζόμενους που έκαναν αίσθηση, τις παλιές καραβάνες που επανήλθαν, ακόμα και από όσους αναμέναμε περισσότερα και δεν μας ικανοποίησαν. Ζήτησε τις λίστες τους με τα δικά τους αγαπημένα άλμπουμ της χρονιάς που μας αφήνει. Κάθε μέρα, λοιπόν, από τις σελίδες του Avopolis θα περνούν οι λίστες των πρωταγωνιστών -με κάθε τρόπο- της φετινής χρονιάς. Ξεκίνημα σήμερα με τους Devastations και συνέχεια αύριο με τους Piano Magic...

Devastations



Οι αγαπημένοι αυστραλοί «Tindersticks των 00s» (όσο κι αν τους ενοχλεί ο χαρακτηρισμός) κυκλοφόρησαν φέτος το τρίτο τους άλμπουμ και έδωσαν κι ένα live στο Gagarin 205 πριν ενάμιση μήνα. Ο Conrad Standish, τραγουδιστής του group, μας παραδίδει τη δική του λίστα:

1. Chromatics 'Night Drive' - easily our favourite release of this year.
2. HTRK 'Nostalgia' - easily our second favourite release of this year.
3. Dirty Sound System 'Dirty Edits Vol.1' - easily our third favourite release of this year.
4. Fuck Buttons 'Bright Tomorrow' 7" - watch out for the full length in early 2008.
5. Gang Gang Dance 'Rawwar EP' - these guys are too far ahead of anyone else. Inspiring.
6. Craig Leon 'Nommos' - didn't come out this year, but I only discovered it this year.
7. Fennesz/Sakamoto 'Cendre' - lovely.
8. Studio 'West Coast' - great dope smoking music for people who don't smoke dope.
9. Blonde Redhead '23' - thrilling and chilling.
10. Devastations 'Yes, U' - why not?

thanks,
conrad

Περισσότερα:

Devastations @ Gagarin 205, Αθήνα στις 02/11/2007
Devastations, Flaming Stars @ Gagarin 205, Αθήνα στις 23/02/2007
www.myspace.com/devastations
www.devastations.net

Devastations
Yes, U

(BEGGARS BANQUET / SONY BMG)
Κυκλοφορία: 10/2007
Κείμενο:
Γιώργος Μιχαλόπουλος

 

Πριν από λίγους μήνες, όταν παρακολούθησα τους Devastations στο ATP, είχαν παίξει ένα μεγάλο μέρος του Yes, U και το πρώτο –αρνητικό– που εντοπίσαμε όλοι είναι ότι ο Tom Carlyon είχε αρχίσει να αναλαμβάνει τα φωνητικά σε πολλά τραγούδια.

Προφανώς οι ασταμάτητες συγκρίσεις που δέχονταν με τους Tindersticks, Black Heart Procession και, φυσικά, τους Bad Seeds τους κομπλεξάρισαν και πίστεψαν ότι το να χαραμίσουν την –classic crooner– φωνή του Conrad Standish ήταν το μυστικό για να γλιτώσουν από αυτές. Προσθέσανε την Andrea Lee (βιολί, synths) ως τέταρτο μέλος και τον Nigel Yang (synths, πιάνο) που συνυπογράφει και τρία τραγούδια, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν ένα βασικό τους όπλο.

Αν και η ατμόσφαιρα είναι πολύ κοντά σε αυτό που μέχρι τώρα υπηρετούν οι Devastations, στα κομμάτια όπου εμπλέκεται ο Yang υπάρχει μια 80s νοσταλγία, ενώ οι λίγες post-rock στιγμές θορύβου έχουν εξαφανιστεί αφού, δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν βοηθάει ο Padma Newsome των Clogs.

Τελικά, εκεί όπου κερδίζουν είναι όταν παίζουν πραγματικά στην έδρα τους, όπως στo minimal ενορχηστρωμένο “The Saddest Sound”, στο “Sex & Mayhem”, “Mistakes” και “Oh Me, Oh My” και ας το παρακάνουν με το τρίλεπτο intro. Πάντως, κομμάτι σαν το “Previous Crimes” εδώ δεν υπάρχει.

Ερώτηση: αυτό το μουστάκι έχει γίνει τόσο της μόδας πια;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured