Συμπληρώνοντας την απαρτία του Avopolis στο σχολιασμό των γεγονότων των τελευταίων ημερών, αμολάω κι εγώ σκόρπιες σκέψεις ή ακόμα καλύτερα ‘ασύμμετρες’ όπως είπε και ο δικός μας σύγχρονος Ναπολέων που ετοιμάζεται να ξεκινήσει άλλο ένα κυνήγι μαγισσών.

Ο βασικός λόγος που απέφευγα να το κάνω μέχρι τώρα είναι αυτές οι εθνικιστικές κορώνες που με αποπροσανατολίζουν. Έπρεπε να ακούσετε την μετάδοση ενός ανεκδιήγητου τύπου στο Supersport προχτές κατά την διάρκεια του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach volley γυναικών για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Για την ιστορία, κέρδισε η ελληνική ομάδα γεγονός που φούντωσε τον ενθουσιασμό του ‘δημοσιογράφου’.

Ξεκινώντας λοιπόν, να ξεκαθαρίσω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με αυτές τις θεωρίες συνομωσίας είτε αυτές μιλούν για εξωγήινους εισβολείς, είτε για αναρχικούς –που σε λίγο θα κατηγορούνται ακόμα και για τα τρακαρίσματα στους δρόμους- είτε για οποιαδήποτε μπούρδα κατεβάσει το κεφάλι, του κάθε ηλίθιου που του δίνουν χρόνο στο χαζοκούτι.

Πάντως από όσες κινήσεις έκανε ή δεν έκανε, αυτό το πράγμα που λέμε κυβέρνηση, η πιο τρομακτική είναι η χρηματική αμοιβή για όσους δίνουν πληροφορίες για εμπρηστές. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω καν κάποια χαρακτηριστικά της φύσης (λίγο αδόκιμος ο όρος το ξέρω) του Έλληνα αλλά για μην μπλεχτούμε σε ατελείωτες εθνικιστικές ή μη κουβέντες, ας αναλογιστείτε σε ποιο κράτος ή σε ποια αστυνομία θα παραδοθούν τα όποια στοιχεία και πως θα ερευνηθούν (να σας θυμίσω τα ‘μεμονωμένα’ περιστατικά της ζαρντινιέρας, της Ομόνοιας κτλ. κτλ.)

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε για ποιο κράτος μιλάω, αναφέρομαι σε αυτό το κράτος που αδυνατεί να αποδώσει ευθύνες για τις υποκλοπές και την ‘αυτοκτονία’ του Κώστα Τσαλικίδη, που κηρύσσει εκλογές μόλις καίγεται η Πεντέλη (την Πάρνηθα την είχαμε ήδη αποχαιρετίσει) προσπαθώντας να προλάβει τις επιπτώσεις του πορίσματος για τις υποκλοπές παραλύοντας τελειωτικά τον όποιο κρατικό μηχανισμό -και η λίστα είναι απλά ατελείωτη. Οπότε αν περιμένετε να επιβληθούν κυρώσεις σε διάφορους άχρηστους που έχουν ‘αγκαλιάσει’ σημαντικές θέσεις στην χώρα μάλλον τώρα μετακομίσατε στην Ελλάδα. Καλώς ήρθατε λοιπόν. Πιο πιθανό είναι να την πληρώσει η 77χρόνη γιαγιά που μαγείρευε στον κήπο ή κάποιος άλλος άμοιρος που είχε τους λάθος ‘εχθρούς’.

Όλοι λοιπόν περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Πότε θα σταματήσει αυτή η καταστροφή και με τι μούτρα θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κατεστραμμένων νομών της Πελοποννήσου και τι ακριβώς θα πουν και τι θα τάξουν. Να περιμένετε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού από όλους. Στο ενδιάμεσο ο στρατηγός Ευαγγελάτος θα κατευθύνει από το Μαρούσι τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στην Ηλεία.

Φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος που αντιδρά εδώ και καιρό στα κακώς κείμενα του κράτους θα παραξενευτεί όταν παρατηρήσει αυτό το μαζικό ενδιαφέρον, ίσως και να ξινίσει και να ενοχληθεί. Ίσως όμως κάτι τέτοιο να χρειάζεται για να ξυπνήσουμε όλοι και να ασχοληθούμε και με κάτι άλλο εκτός της αφεντιάς μας. Αυτό θα είναι κέρδος και θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές. Προφανώς δεν σας προτρέπω να ψηφίσετε εκείνο ή το άλλο κόμμα. Συμφωνώ άλλωστε απολύτως με τις ‘ταμπέλες’ που έβαλε σε κάθε κομμάτι του πολιτικού παζλ ο Μένεγος λίγο πριν. Ένας αδερφικός μου φίλος αυτό το παζλ το χαρακτηρίζει ‘οικογενειακή δημοκρατία’ με δορυφόρο τον Μητσοτάκη και έχει πολύ δίκιο. Κάντε λοιπόν ότι καταλαβαίνετε. Aν και ίσως το σωστό θα ήταν να πάρω μια πιο ξεκάθαρη θέση δεν θα το κάνω, αφού τις όποιες λέξεις γράφω, τις γράφω σε ένα μουσικό portal και όχι σε κάποιο πολιτικό έντυπο.

Μιας και είπα μουσικό portal, ψάχνοντας ως κλασσικός music nerd το κατάλληλο soundtrack των ημερών, κατέληξα στο ‘Η Ελλάδα στα κάρβουνα’ του Πανούση. Φαντάζομαι άλλωστε τον Καρατζαφέρη να το απαγγέλει πάνω σε κάποιο μπαλκόνι και μου 'φτιάχνει' το κέφι.

‘Μια χώρα χωράφι
στη μέση εγώ
σκιάχτρο σε ράφι
βυζαντινό
με ηρωικό replay
με μια ταρζανιά
πυροβατώ σ' αναμμένα σκατά’


Υ.Γ. Τσάβαλε, δίκιο είχε ο Πανούτσος, συμφωνώ και εγώ. Δυστυχώς όμως, θα αναγκαστεί να αλλάξει γνώμη, γιατί αυτή η φωτιά μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Το έγραψε άλλωστε σήμερα και ο ίδιος. Α! Πολλά από τα παραπάνω και εγώ στον καθρέφτη μου τα λέω, γι’αυτό και στο άνωθεν κείμενο απουσιάζει η όποια συνοχή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured