Ξεκίνησε το 2005 και από την αρχή οι Κασσάνδρες προέβλεψαν ότι δεν θα υπάρχει δεύτερο. Τα (υπαρκτά) προβλήματα της πρώτης διοργάνωσης δεν πτόησαν τους διοργανωτές -αντίθετα τους όπλισαν με περισσότερη όρεξη και εμπειρίες για να οργανώσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο οργανωτικά. Κατα γενική ομολογία η περσινή διοργάνωση ήταν άρτια οργανωτικά (από τις καλύτερες ever στη χώρα μας), ενώ η αθρόα προσέλευση του κόσμου σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ που κράτησε μισή (!) μέρα μας έκανε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα για φέτος. Always One Step Beyond είναι το μοτο της διοργάνωσης για το 2007, με βασικό χορηγό τη Heineken, η οποία έδωσε και το όνομά της στον τίτλο του festival: Heineken Ejekt Festival...



Για τα τρία ονόματα του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο Γήπεδο Baseball στο Ελληνικό, τα είπαμε πρώτοι εδώ στο Avopolis: Beastie Boys, Madness και Underworld, τρία ονόματα από διαφορετικά background θεωρητικά, αλλά πλέον με την πτώση των τειχών των ειδών, μάλλον για ένα ενιαίο κοινό. Απ' ό,τι γνωρίζουμε, αυτό τον καιρό κλείνουν και τα ελληνικά ονόματα που θα πλαισιώσουν την τριάδα.

Στα χαρακτηριστικά του φετινού φεστιβάλ, περιλαμβάνονται η σκηνή με τις εντυπωσιακές οθόνες LED και το ιδιαίτερα ισχυρό soundsystem. Πέρα από το μουσικό μέρος του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες και events στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και ιδιαίτερα φροντισμένα bars και λοιπά facilities.

Η πρόσβαση στον χώρο του Γηπέδου του Baseball στο Ελληνικό είναι πολύ εύκολη, τόσο με το λεωφορείο και το τραμ, όσο και με το αυτοκίνητο (υπάρχει τεράστιο parking). Τα εισιτήρια κοστίζουν 60 Ευρώ και πωλούνται στα καταστήματα Metropolis, το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα) και το Tickethouse Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 20 και Τσιμισκή) και το www.i-ticket.gr. Η προπώληση ξεκινάει από σήμερα.

Λίγα λόγια για τους τρεις:

Beastie Boys



- Είναι το 4ο όνομα σε πωλήσεις στην ιστορία του hiphop (μετά τους Tupac, Eminem και Jay-Z). Το περιοδικό «Rolling Stone», η βίβλος της σύγχρονης μουσικής, τους κατατάσσει στα 100 μεγαλύτερα συγκροτήματα της ιστορίας της μουσικής και περιγράφει το άλμπουμ τους «Paul’s Boutique» ως το αντίστοιχο για το hiphop των “Pet Sounds” (Beach Boys) και “Dark Side Of The Moon” (Pink Floyd) μαζί! Κομμάτια-ύμνοι όπως τα “Sabotage”, “Intergalactic”, “So Wat’tcha Want”, (You Gotta Fight) For Your Right To Party απλά το επιβεβαιώνουν.

- Οι Beasties ένωσαν το hip-hop με το rock. Ατελείωτες μπάντες τους χρωστάνε την ύπαρξή τους και η καλύτερη επιβράβευση είναι τα δύο βραβεία Grammy που κέρδισαν το 1999 σε δύο εντελώς ξένες μεταξύ τους κατηγορίες: για Καλύτερο Alternative άλμπουμ (Hello Nasty) και για Καλύτερη Rap Performance (Intergalactic). Μέχρι σήμερα, αυτό παραμένει μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία των βραβείων Grammy.

- Έχουν συνδέσει το όνομά τους με κάποιες από τις μεγαλύτερες «πλάκες» στην ιστορία της μουσικής, με την στάση τους κατά της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τα διάσημα Tibetan Freedom Concerts που διοργανώνουν, αλλά και με μεγάλες φιλανθρωπικές προσπάθειες, όπως τις συναυλίες που έδωσαν για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

- Μέσα στον επερχόμενο Ιούνιο κυκλοφορεί το νέο instrumental άλμπουμ τους “In The Mix”, μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες για την παγκόσμια δισκογραφία για την χρονιά.

Underworld



- Το σημαντικότερο συγκρότημα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και ένα από τα μεγάλα «απωθημένα» μας, επιτέλους στην Ελλάδα. Η μπάντα που τα ξεκίνησε όλα με τον ύμνο “Born Slippy” από το soundtrack του Trainspotting, κατάφερε να ενώσει το dance με το rock κοινό και βοήθησε όσο τίποτα άλλο στην εδραίωση της ηλεκτρονικής μουσικής. Όσα ακολούθησαν είναι πλέον ιστορία: πολλές επιτυχίες (Cowgirl, Push Upstairs, King Of Snakes, Dark & Long), συμμετοχές σε εξαιρετικά soundtracks (The Beach, Batman & Robin, The Saint, A Life Less Ordinary, Vanilla Sky, Hackers) και headlining σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου μέχρι και σήμερα.

- Πρόσφατα έγραψαν μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Gabriel Yard το soundtrack για την ταινία “Breaking & Entering” του Anthony Minghella, ενώ μόλις ολοκλήρωσαν το soundtrack για την ταινία “Sunshine” του Danny Boyle (Trainspotting, The Beach).

Madness



- Για την σπουδαία ιστορία 3 δεκαετιών και τη μεγάλη σημασία τους, μιλάνε μόνα τους τα τραγούδια τους που σημάδεψαν τη ζωή μας: τα Our House, One Step Beyond, Embarrassment, My Girl, House Of Fun, In The City, The Prince, It Must Be Love, Baggy Trousers, Cardiac Arrest, The Sun And The Rain, Night Boat To Cairo, Take It Or Leave It.

- Το 2007 η μπάντα παραμένει ακμαία και μόλις κυκλοφόρησε το νέο single της “Sorry”, ένα κλασικό Madness κομμάτι!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured