Εισαγωγή:

Η video art αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες μορφές τέχνης, που συνδυάζει τη φωτογραφία, την κίνηση, τη μουσική και κυρίως τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό. Video Art και Athens Video Art Festival είναι σχεδόν ταυτόσημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το Avopolis είναι εκ των βασικών υποστηρικτών αυτής της προσπάθειας.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προωθήσει αυτή τη σύγχρονη και ιδιαίτερα ζωντανή μορφή έκφρασης, δίνοντας στους καλλιτέχνες επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και την ευκαιρία να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικο-ακουστικά μέσα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται ένα πρωτότυπο θέαμα στο ευρύ κοινό. Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση του Athens Video Art Festival είναι η Μultitrab Productions.

Τί;

Το Athens Video Art Festival, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ οπτικo-ακουστικών τεχνών αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας και το φεστιβάλ που εκπροσωπεί την Video Art στην Ελλάδα.

Στοιχεία:

Στις δύο προηγούμενες επίσημες διοργανώσεις του:

• Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έδωσαν το "παρών".
• Έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 900 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, κάτι πρωτοποριακό και για τα διεθνή δεδομένα.
• Αυτόν τον καιρό εκπροσωπεί την χώρα μας σε μεγάλα festival video art ανά τον κόσμο με πιο πρόσφατους σταθμούς την Ισπανία και την Ρωσία.

Συνεργασίες με ξένα φεστιβάλ:

Στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών του, που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, κορυφαία φεστιβάλ του εξωτερικού δίνουν το παρόν στο Athens Video Art Festival: Στην δεύτερη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2006 παρουσιάστηκαν φεστιβάλ όπως VAIA (Ισπανία), Con Can (Ιαπωνία), File (Βραζιλία), Loop (Ισπανία), με αποκορύφωμα την παρουσίαση του γνωστού γερμανικού φεστιβάλ Transmediale.

Ταυτόχρονα το Athens Video Art Festival εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνή φεστιβάλ video art και νέων μέσων, με τελευταίους σταθμούς την Ισπανία (Loop Festival) και την Ρωσία (Linoleum Festival).

Οι συμμετοχές αυτής της χρονιάς:

Ο καλλιτεχνικός κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θερμά στο κάλεσμα του για συμμετοχή, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν τον απίστευτο αριθμό των 1200 και προέρχονται από 41 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Από αυτές, το 41% προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (10%), Αγγλία (8%), Γερμανία (7%), Γαλλία (6%), Ιταλία (5%) και Βραζιλία (4%). Το υπόλοιπο 17% μοιράζεται ανάμεσα σε 34 χώρες όπως Αυστραλία, Ινδία, Ισπανία, Κόσσοβο, Hong Kong, Ισραήλ, Νότια Κορέα και Κύπρο. Πολύ ισχυρή είναι η συμμετοχή του λεγομένου «ασθενούς φύλου», που πλησιάζει το 42%. Από τις συμμετοχές αυτές, διαπιστώνεται πώς ο μέσος χρόνος διάρκειας ενός έργου video art είναι 4 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

Από αυτά, τα καλύτερα 450 έργα video art θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα θα συμπεριληφθούν μοναδικά video installations, live art performances με την συμμετοχή του κοινού καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές.

Events:



Μετά το πέρας των προβολών, θα ακολουθούν μουσικά / οπτικοακουστικά events με προσκεκλημμένους τους K.Βήτα, Νικήτα Κλίντ (Ρόδες), Γιάννη Νάστα (xaxakes), Elica, Glasshopper, Naono & Melorman, Γιάννη Τσόρβα και Barbara’s Straight Son.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Info:

Ώρα έναρξης προβολών 16:00
27-28-29 Απριλίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100, Γκάζι

Πρόσβαση:



Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια),
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031.
Τρένο: Σταθμός ΗΣΑΠ "Θησείο".

Πληροφορίες:
www.athensvideoartfestival.gr

Eπιλεγμένα Photo Stills















 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured