Ο Ben Blackwell δεν είναι μόνο ένας πολύτιμος συνεργάτης στη Third Man Records του Jack White, μα λειτουργεί και κάπως σαν επίσημος «αρχειοθέτης» για ό,τι έχει να κάνει με τους White Stripes.

Η γνώμη του έχει λοιπόν βαρύνουσα σημασία για τους fans. Και όσοι έψαχναν την άκρη με τις πιο σπάνιες κυκλοφορίες του Jack White, έχουν τώρα μια απολαυστική λίστα 10 επιλογών με σχόλια –δημοσιεύτηκε σαν άρθρο του Blackwell στο Discogs, αν ψάχνετε την πρωτότυπη πηγή (εδώ), εμείς σας παρουσιάζουμε μια συντομευμένη, ελεύθερη μετάφραση, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του 3ου σόλο (στούντιο) άλμπουμ του Αμερικανού δημιουργού, Boarding House Reach.

Έχουμε λοιπόν και λέμε...

THE UPHOLSTERERS: Your Furniture Was Always Dead...I Was Just Afraid To Tell You EP [Cass Records, 2004]

42aaJWht_2.jpg

Αν και είχε ήδη σχηματίσει τους White Stripes από το 1997 με την τότε σύζυγό του Meg, o Jack White δισκογράφησε το 2000 και με τους Upholsterers, τη garage μπάντα που είχε με τον οικογενειακό φίλο Brian Muldoon. Για χρόνια οι fans πίστευαν ότι το συγκεκριμένο ΕΡ ήταν παραμύθι, πλέον όμως ξέρουμε ότι τυπώθηκαν 100 κόπιες το 2004 για τα 25ά γενέθλια του Muldoon, τις οποίες στη συνέχεια έκρυψε σε διάφορα ...έπιπλα προς πώληση! Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 2 αντίτυπα, η δε αξία τους παραμένει μη προσδιορίσιμη.

THE WHITE STRIPES: Lafayette Blues / Sugar Never Tasted So Good [Italy Records, 1998]

42aaJWht_3.jpg

Τον Οκτώβριο του 1998 στήθηκε ένα πάρτι για την κυκλοφορία του single "Lafayette Blues". Για τη βραδιά εκείνη τυπώθηκαν 15 βινύλια σε στροβιλιζόμενο λευκό-κόκκινο χρώμα, τα οποία πωλούνταν για 6 δολάρια μαζί με artwork που είχε ζωγραφιστεί στο χέρι. Σήμερα ένα τέτοιο βινύλιο κάνει πάνω από 16.000 ευρώ.

THE DEAD WEATHER: Hang You From The Heavens [Third Man, 2009]

42aaJWht_4.jpg

To άνοιγμα των γραφείων της Third Man Records στο Νάσβιλ του Τενεσί τον Μάρτιο του 2009 γιορτάστηκε με την πρώτη live εμφάνιση των Dead Weather στα χρονικά. Εκεί, υπήρχαν ως σουβενίρ 150 test pressings του πρώτου τους single "Hang You From The Heavens", οι οποίες προσφέρονταν με διάφορα χειροποίητα artworks.

THE WHITE STRIPES: The Denial Twist [Third Man, 2005]

42aaJWht_5.jpg

Δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο εμπόριο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Blackwell, ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε μια κόπια είναι να σας δώσει μία ο ίδιος ο Jack White. Τυπώθηκε για να συνοδεύσει το merchandize που σχετίστηκε με το Triple-Inchophone, ένα πικάπ το οποίο θα έπαιζε δισκάκια 3 ιντσών με μία μόνο πλευρά.

THE UPHOLSTERERS: Makers Of High Grade Suites EP [Sympathy For The Record Industry, 2000]

42aaJWht_6.jpg

Τυπώθηκε σε μόλις 133 αντίτυπα, τα οποία συνόδευε μια Third Man Upholstery business card. Μέχρι τον εντοπισμό του αμέσως επόμενου Your Furniture Was Always Dead...I Was Just Afraid To Tell You EP, θεωρούταν ως η μόνη κυκλοφορία αυτής της μπάντας.

THE WHITE STRIPES: Icky Thump [Third Man, 2007]

42aaJWht_7.jpg

Picture disc με φωτογραφία της Meg White, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε μόνο από τα χεράκια της. Οι φήμες λένε ότι το υπόγειό της είναι γεμάτο από τέτοια singles, αλλά άντε να το αποδείξεις.

JACK WHITE: Freedom At 21 [Third Man, 2012]

42aaJWht_8.jpg

Flexi-disc κυκλοφορία, η οποία μπήκε σε ...μπαλόνια γεμάτα ήλιο, που στη συνέχεια ξαμολήθηκαν από τα γραφεία της Third Man Records για την Πρωταπριλιά του 2012. Κάποιοι τυχεροί που βρήκαν κόπιες πεσμένες σε βοσκοτόπια στην Αλαμπάμα, τις πούλησαν λένε για 3.500 ευρώ.

THE WHITE STRIPES: Rag And Bone [XL Recordings, 2007]

42aaJWht_9.jpg

Test pressing με κοκκινωπό χρώμα. Κόπηκαν μόλις 38 αντίτυπα, πριν η εταιρία αποφασίσει να αλλάξει την απόχρωση.

THE DEAD WEATHER: Lose The Right Instrumental [Third Man, 2016]

42aaJWht_10.jpg

Flexi disc μονής όψης, που κόπηκε για τις ανάγκες ενός διαγωνισμού, όπου οι fans θα έπαιζαν μουσική και θα τραγουδούσαν σε παράλληλη δράση με τα όσα άκουγαν από το ορχηστρικό κομμάτι. Η ιδέα τελικά εγκαταλείφθηκε, πρόλαβαν όμως στο μεταξύ να τυπωθούν ορισμένες κόπιες.

JACK WHITE: Over And Over And Over [Third Man, 2018]

42aaJWht_11.jpg

Κόπηκαν μόλις 200 αντίτυπα, ώστε να τα δίνουν ως δώρο τα ανεξάρτητα δισκάδικα ανά την υφήλιο τα οποία έστησαν listening parties για το νέο άλμπουμ του Jack White Boarding House Reach. Αναμένεται να γίνουν περιζήτητα.

{youtube}ShCRN3tFy80{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured