Μία ανάσα βρισκόμαστε από το G-Fest (το μεγάλο φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού που λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της Sonik Publishing) και το Avopolis βρέθηκε στον χώρο για να καταγράψει εικόνες και συνομιλήσει με τους ανθρώπους που στήνουν εκεί τα κομμάτια των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του. Η απαρχή του G-Fest, ενός φεστιβάλ που φιλοδοξεί από φέτος να προσελκύσει την πλειοψηφία των μουσικόφιλων και να "εγκατασταθεί" στον χώρο που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες, θα γίνει αυτή την Τετάρτη με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Queens of the Stone Age και ίσως εκείνη τη μέρα θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για όλα όσα τώρα είδαμε στο στάδιο της προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος -όπως και οι περισσότεροι των Ολυμπιακών Ακινήτων- έχει όλες τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες διοργανώσεις από πλευράς ανέσεων και χώρων. Πάρα πολλά από τα θέματα της διοργάνωσης που συνήθως πονοκεφαλιάζουν την παραγωγή και στη συνέχεια εκνευρίζουν το κοινό, φαίνεται ότι στους χώρους αυτούς λύνονται πολύ πιο εύκολα.



Ο χώρος, πάντως, είναι αχανής και προσαρμόζεται ανάλογα με την αναμενόμενη προσέλευση με χαρακτηριστική ευκολία, κάτι που διαπιστώσαμε από κοντά ιδίοις όμμασοι. Στο παρόν στήσιμό του, το γήπεδο του Beach Volley, μπορεί να φιλοξενήσει 3.500 άτομα στις (σκεπαστές) εξέδρες και 5.000 άτομα στην αρένα, εντός του ευρύτερου γηπέδου δηλαδή - το οποίο στο μέρος του τερέν του θα καλυφθεί, ώστε να μην πατάμε στην άμμο. Πίσω από την εξέδρα το θέαμα είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε ζήσει σε φεστιβάλ, δηλαδή... γαλάζιο της θάλασσας. Σε ημέρες που η προσέλευση του κόσμου αναμένεται πολύ μεγάλη, όπως την ημέρα των White Stripes, η εξέδρα γυρίζει 180 μοίρες και κοιτάει προς τη θάλασσα, κάτι που μεγαλώνει κατά αρκετές χιλιάδες το capacity και κάνει πραγματικά το festival... on the beach! "Θα έχουν και ειδικό bonus", μας απάντησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του festival, Νίκος Τριανταφυλλίδης, όταν τον ρωτήσαμε τί προβλέπεται για όσους έχουν τη (φαεινή;) ιδέα να έρθουν με κολύμπι μέσω θαλάσσης -αστειευόμενος βέβαια- αλλά έτσι όπως είδαμε το χώρο, μάλλον κάτι τέτοιο θα προκαλούσε το ομαδικό χειροκρότημα του κοινού. Θα είναι κι αυτό στις ατραξιόν του φεστιβάλ; Ίδωμεν...



Το θέμα των WC, των ειδικών χώρων για αναψυκτικά και ποτό, των merchandise shops και των διάφορων περιπτέρων, είναι σχεδόν λυμένο. Κάναμε μια βόλτα εντός των -άδειων προς το παρόν- χώρων που βρίσκονται κατά μήκος ενός μεγάλου δρόμου-περαντζάδας, και εντυπωσιαστήκαμε.



Εκεί θα βρείτε και το δικό μας περίπτερο-κατάστημα, απέναντι από το στάδιο και σε άμεση γειτνίαση με εκείνο του δισκοπωλείου PMW. Στην αρκετά μεγάλη αίθουσα που θα αρχίσουμε -οι πάντες, χορηγοί, καταστήματα, διαφημιζόμενοι- να στήνουμε εντατικά από αύριο, θα μπορείτε να αγοράζετε cd σε προνομιακές τιμές από το PMW και να αγοράζετε πολλά βιβλία από τις εκδόσεις του ομίλου μας και φυσικά...το Κάτω Από Τη Γέφυρα του Anthony Kiedis. Να έρθετε να μας βρείτε για να τα πούμε και για το Avopolis και για το Sonik -αν έχετε σκοπό να μας τα ψάλλετε για οποιοδήποτε λόγο στο άμεσο μέλλον, ιδού η ευκαιρία!



Κατά μήκος του δρόμου, πάντως, θα υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα με επίσημο merchandising, galleries και γενικώς προϊόντα που σχετίζονται με την μουσική και γενικότερα με την Τέχνη. Από την άλλη πλευρά του δρόμου θα υπάρχει επίδειξη extreme sports, ενώ δίπλα στη θάλασσα και στο τέλος των εγκαταστάσεων, θα υπάρχουν δύο μοναδικά summer bars του Mo Better με barmen πρόθυμους για κοκτέιλ, σκιά και θέα τη θάλασσα. Ειλικρινά, πάντως, αντικρίζοντας την παρούσα μορφή του χώρου, που χρειάστηκε ένα χρόνο μετά κάποιος Χριστιανός να το αναλάβει για να το αξιοποιήσει, απορούμε πώς αυτά τα κομμάτια του χώρου (δίπλα στη Μαρίνα Ζέας) έμειναν αναξιοποίητα. Αλλά μάλλον αυτά δεν είναι της παρούσης -μας περιμένει όλους δουλειά και αρκετές ώρες δουλειάς, ώστε να στήσουμε μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή παρουσία εκεί (ως υποστηρικτές).



Για parking, πρόσβαση κτλ. δεν το συζητούμε καν, είναι ένας χώρος σχεδιασμένος ειδικά για εύκολη πρόσβαση και άμεσο parking για τον κόσμο που θα τον επισκεπτόταν στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων. Απέξω, δε, υπάρχει η στάση του τραμ "Δέλτα Φαλήρου", οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα και από πλευράς πρόσβασης μέσω συγκοινωνίας.



Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και για τα υπόλοιπα - άλλωστε από σήμερα το Avopolis μπαίνει στην καθιερωμένη φεστιβαλική περίοδο και ζει στους ρυθμούς που όλοι έχετε συνηθίσει κάθε χρόνο. Αν υπολογίζουμε, μάλιστα, ότι φέτος δεν θα έχουμε παρουσία σε μία μόνο μεγάλη διοργάνωση όπως πέρσι, αλλά στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας, το G-Fest, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με δικό μας stage μάλιστα (21 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος) και στο Synch Festival (το ελληνικό ηλεκτρονικό φεστιβάλ), μάλλον θα πρέπει να γίνουμε κομμάτια για να τα προλάβουμε όλα και ως παρουσία και ως ενημέρωση. "Ας αρχίσουν οι χοροί", λοιπόν, όπως λέει και το σχετικό μότο του G-Fiesta...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured