Φωτογραφίες: Γιάννης Χοστελίδης - www.yannis.co.uk

Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005, το Art House ανοίγει τις πόρτες του στο δικό μας Γιάννη Χοστελίδη και τις φωτογραφίες του. Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Photography Live” και το θέμα αυτής, φωτογραφίες από τις συναυλίες που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες. Οι τοίχοι του Art House θα γεμίσουν με εικόνες από τις εμφανίσεις των Violent Femmes, The Stranglers, Alice Cooper, Archive, Onirama, Lucio Dala, αλλά και την πολύ πρόσφατη συναυλία του Nick Cave and the Bad Seeds.

Μια προειδοποίηση μόνο: μην περιμένετε να τους δείτε όλους αυτούς! Οι φωτογραφίες του Γιάννη δεν απευθύνονται στους θαυμαστές των προαναφερθέντων, αλλά στους λάτρεις της συναυλίας γενικότερα. Σκοπός της κάθε εικόνας δεν είναι να καταγράψει τα στιγμιότυπα της όποιας συναυλίας, αλλά να μεταφέρει την ατμόσφαιρα, το συναίσθημα. Σιλουέτες, καπνός, προβολείς που σε τυφλώνουν, ακόμα και ‘θολές’ ή ‘κουνημένες’ φωτογραφίες έχουν ως στόχο να μεταφέρουν τον κάθε θεατή στη δική του αγαπημένη συναυλία! Ένα άμεσα αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε δεσμεύει, σε βάζει σε σκέψεις., μπορεί να μην σου άρεσε το τελευταίο live του, μπορεί να σου άρεσε το live αλλά να ήταν χάλια ο ήχος, μπορεί ακόμα να μην βρήκες εισιτήριο και να είσαι ακόμα εκνευρισμένος… Η μορφή ενός κιθαρίστα, όμως, η σιλουέτα ενός ντράμερ, σου επιτρέπει να φέρεις στο μυαλό τη δική σου αγαπημένη συναυλία, να τον φανταστείς να παίζει το δικό σου αγαπημένο ‘σολάρισμα’. Έχοντας πει όλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις σ’ αυτόν - όπως και σε όλους, άλλωστε - τον κανόνα. Κάποιες εικόνες είναι απλώς τόσο δυνατές που θα ήταν κρίμα να μην συμπεριληφθούν μόνο και μόνο επειδή απαθανατίζουν κάποιον αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη.

Ακούγεται ενδιαφέρον; Δεν έχετε λοιπόν παρά να κάνετε μία επίσκεψη στο Art House από 25 Ιανουαρίου έως και 20 Φεβρουαρίου για να σχηματίσετε τη δική σας άποψη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το βράδυ της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, και ώρα 10.00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να δείτε τις φωτογραφίες του Γιάννη, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.yannis.co.uk.

Συνοπτικά:
Τίτλος Έκθεσης: Photography Live
Θέμα: Φωτογραφίες από Πρόσφατες Συναυλίες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη (Violent Femmes, The Stranglers, Alice Cooper, Archive, Onirama, Lucio Dala, Nick Cave and the Bad Seeds)
Φωτογράφος: Γιάννης Χοστελίδης
Χώρος: Art House, Βογατσικού 4
Εγκαίνια: Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2005, 22:00
Διάρκεια: 25.01.2005 ~ 20.02.2005

Σύντομο Βιογραφικό:
Ο Γιάννης Χοστελίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Όταν έμαθε την ετυμολογία της λέξης ‘ερασιτέχνης’ (= εραστής της τέχνης) αποφάσισε ότι δεν θα ήθελε πότε να χαρακτηριστεί ως κάτι άλλο από ‘ερασιτέχνης φωτογράφος’. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Αγγλία, αλλά δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών του, καθώς είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πλήρη αφοσίωση και δεν θα του επέτρεπε να βρίσκει χρόνο για τη φωτογραφία. Κατά περιόδους έχει εξερευνήσει αρκετούς τομείς της φωτογραφίας, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συναυλίες. Στο συγκεκριμένο αντικείμενο τον συναρπάζει ιδιαίτερα η προσπάθεια να αποθανατίσει το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα της κάθε συναυλίας όντας απλός θεατής, χωρίς να μπορεί να επηρεάσει και να προβλέψει τις συνθήκες λήψης (φωτισμό, απόσταση από το θέμα κ.α.), αλλά ούτε και τη θέση ή τις κινήσεις του θέματός του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured