“The Robots” - RotFront (παραδοσιακό)
 
Ρώσοι μετανάστες στο Βερολίνο του 2003 (σαν ιστορική ειρωνεία δεν μοιάζει;) γλεντούν στη ρωσική ντίσκο με ένα γερμανικό ...παραδοσιακό κομμάτι και ο Βλάντιμιρ Κάμινερ συλλέγει τις ιστορίες σε βιβλίο. Η ρομποτική αλληλουχία των Kraftwerk έχει ακουστεί σε διάφορες απίθανες εκδοχές, έτσι όπως ποτέ...
 
Waldeck
 
“Cat People Dub” - Waldeck (David Bowie)
 
Το «Γκασολίν» που λέγαμε μικροί. Κι αν ο τίτλος δηλώνει σαφώς την dub κατεύθυνση, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνει ο Βιεννέζος ανασκαφέας υπερβαίνει κάθε προσδοκία...
 
TheSpaceLady
 
“I Had Too Much To Dream (Last Night)” - The Space Lady (The Electric Prunes)
Ένα κράνος με δύο φτερά, ένα φτηνό casio και μερικοί παραμορφωτές, ένα φιλόξενο σπίτι, ένα παλιό κλασικό και μία μουσικός του δρόμου στο Σαν Φρανσίσκο. Ηχογραφήθηκε κάπου στα 1986, το μάθαμε από την περίφημη συλλογή “Songs in the Keys Z”. Από το σύμπαν της περιθωριακής μουσικής (ότι κι αν σημαίνει αυτό).
 
minimalkompakt
 
“Still I’m Sad” - Minimal Compact (Yardbirds)
 
Η «βιβλική» μπάντα του post-punk βασίζεται στη μινόρε μελαγχολική φλέβα του πρωτότυπου των Yardbirds και το μετατρέπει σε ένα κλασάτο μελανούργημα. “Fuck Your Dreams, This Is Heaven” λεγόταν το soundtrack που το φιλοξένησε.
 
Black_Sun_Productions
 
 
“Pimp Ballad” - Black Sun Productions (H Όπερα της Πεντάρας)
Ο Μπρεχτ θα ήταν υπερήφανος... Δύο Ελβετοί, πρώην εργάτες του… σεξ, μεταφέρουν την παρακμιακή ατμόσφαιρα της «Όπερας της πεντάρας» σε ένα μετα-βιομηχανικό καμπαρέ, με ομοφυλοφιλικό αισθησιασμό και άρρωστο (από γονόρροια!) κυνικό χιούμορ. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured