Λένε πως η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει. Στο τέλος λοιπόν κάθε χρονιάς, μερικοί από εμάς δεν αρκούνται στις λίστες των καλύτερων άλμπουμ και τραγουδιών που κυκλοφόρησαν. Φτιάχνουν στο μυαλό τους και μια άλλη λίστα, που έρχεται από το μέλλον, με όλα τα συναρπαστικά που πρόκειται να ντύσουν με μουσική τους δώδεκα μήνες που έρχονται. Ιδού μερικά από αυτά...

1. Επίσημο δεν είναι ακόμα.  Έντονες φήμες θέλουν πάντως τον Bruce Springsteen να έχει κλείσει μια εμφάνιση στη χώρα μας. Η ημερομηνία που ακούγεται είναι η 18η Μαΐου και  ευτυχώς που πέφτει Σάββατο, μέρα που το μετρό ξενυχτάει μέχρι τις δύο, καθώς είναι γνωστό πως το Αφεντικό όταν αρχίσει να παίζει ξεχνάει να σταματήσει. Χωρίς αμφιβολία, η συναυλία της χρονιάς.

2. Το side-project του Thom Yorke, οι Atoms For Peace, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο Amok στα τέλη του Φλεβάρη. Η μεγάλη «ατραξιόν» του σούπερ-γκρουπ δεν είναι άλλη από τον Flea και μένει να δούμε κατά πόσο το μπάσο του θα βρει τον δρόμο του μέσα στους ηλεκτρονικούς λαβυρίνθους. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam-session, διάρκειας τριών ημερών.

3. Μετά την κυκλοφορία του εφτάιντσου Σαράβαλο-Γελαστή Ανηφόρα, ο Γιάννης Αγγελάκας θα σερβίρει μέσα στην άνοιξη το νέο του άλμπουμ, που σιγοψηνόταν εδώ και κάμποσα χρόνια. Οι Επισκέπτες αποτελούν ένδοξο παρελθόν (δύσκολο να συντονιστούν 16 μουσικοί και ακόμα δυσκολότερο να λάβουν ικανοποιητικές αμοιβές σε καιρούς χαλεπούς), όμως τα νέα κομμάτια ξαναπιάνουν το νήμα από το Από 'Δω Και Πάνω.

4. Όλοι πεθυμήσαμε τις στιβαρές μπαλάντες των Nick Cave & The Bad Seeds στον απόηχο του θορύβου των Grinderman. To Push The Sky Away, με το ιδιαίτερα τραβηχτικό εξώφυλλο, και το εξαιρετικό πρώτο σινγκλ "We No Who U R", κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ της μπάντας χωρίς τον Mick Harvey, ηχογραφημένο σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στη νότια Γαλλία. Παρά την κάπως χλιαρή συναυλία του 2008, η Αθήνα περιμένει ξανά με ανοιχτές αγκάλες έναν από τους πιο πιστούς της φίλους.

arthr13_25. Με τον Πλούτο του Αριστοφάνη έχει καταπιαστεί εδώ και μερικούς μήνες ο Διονύσης Σαββόπουλος και φιλοδοξεί να τον ανεβάσει στην Επίδαυρο μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. H συγκεκριμένη είδηση δεν θα είχε βέβαια θέση στην παρούσα λίστα, αν δεν υπήρχαν οι από καιρό οργιάζουσες φήμες που θέλουν τον Τζίμη Πανούση να κατέχει κεντρικό ρόλο στην παράσταση!

6. Πόσο εύκολο είναι να βγεις στον πηγαιμό για το Terra Vibe, με σκοπό να ακούσεις τους Depeche Mode, χωρίς να νιώσεις ένα αρνητικό déjà vu; Στις 10 Μαΐου, οι θρύλοι της ηλεκτρονικής μουσικής έρχονται με νέο άλμπουμ στις αποσκευές, το οποίο κυκλοφορεί τον Μάρτιο. Οι άνθρωποι της DiDi θα έχουν τον David Gahan από κοντά με του που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο…
 
7. Για τον Μάρτιο προορίζεται η τέταρτη δουλειά των Κόρε.Ύδρο., αν και η τελειομανία που χαρακτηρίζει το γκρουπ των λίγων πλην φανατικών οπαδών δεν αποκλείεται να παρατείνει λίγο ακόμα την αναμονή. Σύμφωνα με τον Π.Ε. Δημητριάδη, ο δίσκος θα είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου ηχογραφημένος ζωντανά και θα περιέχει μια συνεργασία-έκπληξη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μια συναυλία στο Gagarin θα τηρήσει την παράδοση.

8. Μετά τους Beatles, τους Pink Floyd και πολλά ακόμα ηχηρά ονόματα, κάθε ένας από τους ιστορικούς δίσκους των Led Zeppelin καταφτάνει σε remastered έκδοση, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον Jimmy Page, τα άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσουν σε μορφή box set μαζί με εναλλακτικές versions τραγουδιών. Το artwork έχει ανατεθεί στον καταξιωμένο και απολύτως ταιριαστό με την αισθητική του γκρουπ γραφίστα, Shepard Fairey.  

9. Η είδηση ότι οι Arcade Fire συνεργάζονται με τον παραγωγό James Murphy για τον τέταρτο δίσκο τους μας ξάφνιασε ευχάριστα. Η μπάντα έχει γράψει περίπου 35 νέα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει τα καλύτερα από αυτά στα τέλη του 2013. Μαζί με τον Murphy, ο οποίος προς το παρόν έχει αναλάβει μόνο τρία-τέσσερα κομμάτια, θα βρίσκεται παράλληλα στην κονσόλα ο παλιός γνώριμος και παραγωγός του The Suburbs, Markus Dravs.

10. Όπως και η πλειονότητα των καλλιτεχνών που πέρα από ιστορία έχουν ακόμα κάτι να δώσουν στο σήμερα, ο Παύλος Παυλίδης εντάχθηκε στο δυναμικό της Inner Ear. Μετά από μερικούς μήνες καθυστέρηση, θα κυκλοφορήσει τον νέο του διπλό δίσκο μέσα στο χειμώνα. Ετούτη τη φορά στις συνθέσεις συνεισφέρουν και μέλη του γκρουπ του.

arthr13_3

11. «Η μουσική μπορεί να γίνει τόσο ανούσια. Έπρεπε να βρούμε πάθος. Ζητήσαμε βοήθεια από τους φίλους και τους εραστές μας». Με αυτή την δήλωση και μ' ένα τυπικά αφαιρετικό τρέιλερ, οι Knife ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, εξηγώντας έμμεσα τον λόγο που η δημιουργία αυτού τους πήρε εφτά ολόκληρα χρόνια. Το Shaking The Habitual θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη, από τη Mute.

12. Έτοιμο είναι και το καινούριο άλμπουμ των Flaming Lips, που φέρει (ανεπίσημα προς το παρόν) τον ψαρωτικό τίτλο The Terror και μέχρι νεωτέρας προορίζεται για τον Ιανουάριο. Όπως δήλωνε από τον Αύγουστο ήδη ο Wayne Coyne στο Rolling Stone, κατά την ηχογράφηση κυριάρχησε η αυτοσχεδιαστική διάθεση, η φωνή μπήκε στην πρώτη γραμμή, ενώ έγινε και χρήση μιας εφαρμογής iPhone για την παραγωγή απόκοσμων ηχητικών ψηγμάτων.

13. Πενηνταρίζει μέσα στο 2013 ο θρύλος Johnny Marr και έφτασε η ώρα να αφήσει τις φιλικές συμμετοχές και τις μπάντες πιτσιρικάδων για το πρώτο του σόλο άλμπουμ: το The Messenger θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Φλεβάρη. Στο μεταξύ, η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Morrissey αναμένεται επίσης μέσα στη χρονιά, αν φυσικά ο ίδιος δεν τσακωθεί με τον εκδότη…

{youtube}2kBl86cIV3g{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured