Η Μεγάλη Βρετανία εν δράσει...

Στο προηγούμενο τεύχος παρουσιάσαμε τα νέα ονόματα της βρετανικής σκηνής, που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Στο τεύχος αυτό ρίχνουμε το φως στα βρετανικά συγκροτήματα που δεσπόζουν αυτή την περίοδο, και τα οποία γνωρίζουμε όλοι μας. Και επειδή ακριβώς γνωρίζουμε πολλά για αυτά, δεν θα αναλωθούμε σε "βαρετές" παρουσιάσεις, αλλά θα ρίξουμε μια ματιά στο τί ακριβώς κάνουν αυτή την περίοδο. Υστερα λοιπόν από μια μεγάλη βόλτα στα sites των συγκροτημάτων αυτών, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα τελευταία τους (δισκογραφικά) νέα (άλλωστε όπως θα έχετε παρατηρήσει, τα κουτσομπολιά δεν μας ενδιαφέρουν).

 

 

Αρχίζουμε (αλφαβητικά) από τους Ash οι οποίοι δεν έχουν προς το παρόν κάτι έτοιμο. Στο τέλος του χρόνου που μας πέρασε, οι Ash τελείωσαν την αμερικάνικη περιοδεία τους, και άρχισαν να ετοιμάζονται για την ηχογράφηση του follow up στο τελευταίο τους album, "1977" το οποίο τους καθιέρωσε. Λεπτομέρειες οι ίδιοι δεν θέλησαν να δώσουν. Παράλληλα, το περιοδικό Select έβαλε το Goldfinger στα 10 καλύτερα singles του 1996, ενώ το 1977 στη θέση 3 του Top 30 Albums of 1996.


Αυτή τη στιγμή γράφουν το δεύτερο album, κάποια από τα κομμάτια του οποίου παίχτηκαν στην τελευταία τους περιοδεία, και είχαν μεγάλη απήχηση. Ακόμα ασχολούνται με ένα video, που θα περιλαμβάνει την ζωντανή εμφάνισή τους στο Roundhouse του Λονδίνου , το Δεκέμβριο, αλλά και όλα τα single video που έχουν κυκλοφορήσει.


Η παρέα του Damon, μόλις (τρόπος του λέγειν...) κυκλοφόρησε το νέο της album, με εντελώς διαφορετικό στυλ, που δείχνει ότι η μπάντα αρχίζει να αποστασιωποιείται από τις βρετανικές ρίζες της, και να υιοθετεί και άλλες φόρμες. Το πρώτο single "Beetlebum", με αργό αλλά εθιστικό ρυθμό, μας κατεκτησε όλους. Το ίδιο και το πολυμορφικό τους album. Από το τελευταίο ξεχώρισε ένα ακόμα single, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Απριλίου: "Song 2", και θα περιλαμβάνει και νέα κομμάτια ("Get Out Of Cities", "Polished Stone", "Bustin' And Dronin'" και "Country Sad Ballad Man (Live Acoustic Version)"). Το συγκρότημα βρίσκεται τώρα σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και δήλωσε πρόσφατα ότι ένα remix album θα κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον. Μέχρι στιγμής τα κομμάτια που έχουν remixαριστεί είναι το "Beetlebum" από τον Moby, το "Essex Dogs" από τον Thurston Moore των Sonic Youth, το "Theme From Retro" από τον John McIntire των Tortoise και τα "Chinese Bombs", "Song 2", "On Your Own" και "Movin' On" από τον Mario Caldato Jr που είχε στο παρελθόν συνεργαστεί με τους Beastie Boys.


Το νέο τους album, με τίτλο "Mother Nature Calls" προορίζεται να κυκλοφορησει στα μέσα του Απριλίου. Παραγωγός ήταν ο John Leckie, όπως άλλωστε και στο ντεπούτο τους "All Change" που κυκλοφόρησε το 1995 και έγινε πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία. Οπως δήλωσε ο τραγουδιστής John Power : "Ο κόσμος θα σοκαριστεί... Δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο album, εκτός του ότι είναι Cast "! Είναι πολύ πιο μελωδικό και αγνό από τον προκάτοχό του, σύμφωνα με πληροφορίες και μια πρώτη γεύση πήραμε στις 24 Μαρτίου με το πρώτο single "Free Me".


Η κυκλοφορία του πολυ αναμενόμενου album "Telling Stories", έχει οριστεί για την 21η Απριλίου, ενώ αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το νέο single "North Country Boy", που ακολουθεί την πρωτη κυκλοφορία τους "One To Another" που είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά κομμάτι τους μετά το θρυλικό "The Only One I Know". Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, θα ξεκινήσουν περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι και στις 4 ανακοινωθείσες ημερομηνίες, οι συναυλίες είναι sold out εδώ και 4 μήνες !!



Παρότι κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ ("Ultra"), δεν προχωρούν σε κάποια περιοδεία για την προώθησή του. Αντίθετα, από τωρα προγραμματίζουν την επόμενη παγκόσμια περιοδεία τους , που θα πραγματοποιηθεί το 1998 και θα περιλαμβάνει τα καλύτερα κομμάτια τους μέχρι τώρα. Παράλληλα θα κυκλοφορήσουν και ένα διπλό "Best Of" album που θα καλύπτει το υλικό τους από το 1985 εως το 1997.


Οι Dodgy σχεδιάζουν μία μεγαλύτερη "έκδοση" της περισινής τους Big Top tour, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, και 8 Ευρωπαικές χώρες. Ταυτόχρονα, το συγκρότημα βρίσκεται σε συζητήσεις με την δισκογραφική του εταιρεία, για την προώθηση και ανάπτυξη του δικού τους (Bostin') label, το οποίο θα ασχολείται με νέους καλλιτέχνες, αλλά και με remixes του υλικού του συγκροτήματος. Τέλος, το νέο τους single, "Found You" κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, ενώ οι ηχογραφήσεις για το follow-up του "Free Peace Sweet" album θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.


Ακόμα βρίσκονται στο Sir George Martin's "Air Studio", ηχογραφώντας τη νέα τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο από την Epic records. Παραγωγός του καθυστερημένου album, είναι ο Gil Norton. Οπως αναφέρουν τα μέλη του συγκροτήματος, "η αιτία που τα πράγματα καθυστέρησαν τόσο πολύ, ήταν το γγονός ότι βρισκόμασταν μέχρι τώρα στα δικαστήρια. Αλλάξαμε δισκογραφικές εταιρείες και managers, και μάλιστα δεν επιτρεπόταν να μιλήσουμε γι'αυτό". Στο περιοδικό Melody Maker, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν και την κυκλοφορία ενός B-side album, κάποια στιγμή γιατί "έχουμε πάρα πολλά καλά B-sides", όπως είπαν χαρακτηριστικά.


Η ηχογράφηση της δεύτερης δουλειάς τους έχει τελειώσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στα sites τους, το νέο άλμπουμ είναι πιο "σκοτεινό" και πιο μελωδικό , από τον προκάτοχό του.


Η φυγή του Larry Gott, συνοδεύτηκε με την άφιξη του Adrian Oxaal. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν το follow up του "Laid", το "Whiplash". Μετά από μία παγκόσμια περιοδεία, τον χρόνο προβολής του "Laid", και τη συνεργασία του τραγουδιστή Tim Booth με τον Angelo Badalamenti (Booth & The Bad Angel), η μπάντα επέστρεψε στο studio, για να δουλέψει μία ακόμα φορά με τον Brian Eno. Αυτή τη φορά, το συγκρότημα πλαισιώθηκε με τον Stephen Hague (New Order, Siouxie & The Banshees), ως παραγωγός.


"Best Live: Headlights, White Lines, Black Tar Rivers", ονομάζεται το νέο live album , που περιέχει 14 tracks, στα οποία περιλαμβάνονται όλα τα αγαπημένα τους ζωντανά κομμάτια, και τα hits. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, και τα κομμάτια επιλέχτηκαν απο τους ίδιους σε συνεργασία με τους παραγωγούς Jon Kelly (Bob Dylan, Tori Amos) και Andrew Scarth (Underworld, Skunk Anansie). Παράλληλα με το άλμπουμ κυκλοφορεί και το αντίστοιχο live video, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Blackpool το Φεβρουάριο και μιξαρίστηκε ζωντανά από έναν από τους μετρ του είδους, τον Gavin Taylor (που ήταν υπεύθυνος και για το περίφημο "Under a Blood Red Sky" των U2).


Ναι, ναι , ναι ! Το 7ο album, του "Malajusted" θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει 11 κομμάτια. Η παραγωγή ανήκει και πάλι στον Steve Lillywhite, ο οποίος έχει συνεργαστεί συνθετικά και σε 3 κομμάτια. Τα υπόλοιπα ανήκουν (μουσικά) στους κιθαρίστες της μόνιμης μπάντας που έχει στήσει εδώ και πολλά χρόνια, Alain Whyte and Boz Boorer, εκτός από ένα που είναι σε συνεργασία με τον drummer Spencer James Cobrin. Το album που έχει μόλις ολοκληρωθεί, ηχογραφήθηκε στο Hooks End Studio, έξω από το Λονδίνο, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αυτού του χρόνου. Σύμφωνα με κάποιες πηγές το άλμπουμ είναι αρκετά καλό, και ίσως τα τελευταία "στραβοπατήματα" του Moz, να του έβαλαν μυαλό. Οι στίχοι ανήκουν φυσικά στον ίδιο, και πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αλλιώς, αφού με τους στίχους του ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά (και όχι μόνο). Το ομόνυμο του τίτλου κομμάτι είναι αρκετά δυνατο, ενώ το πρώτο single, "Alma Matters" είναι ένα κλασικό Morrissey pop song. Κάποιοι άλλοι τίτλοι : "Ambitious Outsiders", "Trouble Loves Me" , "Papa Jack", "Ammunition" , "Wide to Receive" , "Roy's Keen" , "He Cried" , "Sorrow Will Come in the End" και "Satan Rejected My Soul". Κάτι άλλο που κάνει εντύπωση, είναι οτι θα περιοδεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες (μετά από 5 χρόνια) για την προώθηση του δίσκου !


Υπάρχουν πολλές φήμες γύρω από το καινούριο άλμπουμ. Κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο και θα τιτλοφορείται "Be Here Now" ή "Right Here, Right Now" και θα περιλαμβάνει 16 κομμάτια. Κάποια απ'αυτά:
My Big Mouth (έχει παιχθεί ήδη live στο Knebworth και αλλού. Προοριζόταν για πρώτο single αλλά δεν συμφώνησε ο Noel)
It's Getting Better Man (έχει κι αυτό παιχθεί ζωντανά με μεγάλη ανταπόκριση)
Don't Go Away
Stand By Me
All Around The World
(έχει γραφτεί πριν από 3 χρόνια και βάλε, και μάλιστα είναι το κομμάτι με το οποίο ήθελε ο Noel να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision. Το συγκρότημα επιθυμούσε διακαώς να το κυκλοφορήσουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Noel ισχυριζόταν ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα το κοινό. Στο δεύτερο άλμπουμ δεν μπήκε πάλι την τελευταία στιγμή λόγω της παρουσιας του "Champagne Supernova" που έκανε απαγορευτική την συνύπαρξη δύο 7λεπτων κομματιών στο ίδιο άλμπουμ)
The Fame
I Hope, I Think, I Know
On My Own
Fade In / Out
Girl In The Dirty Shirt
Daytona Daydream Deferred
(ο τιτλος ανήκει στον Jonny Marr και αναφέρεται στην απεξάρτηση από την κοκαϊνη και τη σχέση της με την επαναπόκτηση της ικανότητας να ονειρεύεσαι)
D'Yer Really Wanna Know? (μπορεί και να μην υπάρχει)
Everyone's a Winner (το νέο single που θα κυκλοφορήσει αυτό ή τον επόμενο μήνα!!!)
Ακόμα η μπαντα έχει ηχογραφήσει μία διασκευή του "Heros" του Bowie που μαζί με μια άλλη διασκευή τους στο κομμάτι των Beatles "Helter Skelter" θα υπάρχουν σαν b-side στο νέο single. Οσο για τον ήχο, ακολουθώντας τα βηματα των U2 o Noel, ακούει τελευταία πολύ dance μουσική και συγκροτήματα όπως: Leftfield, Underworld, Orbital, The Prodigy κτλ. και μάλιστα αναμένεται να υπάρχουν κάποια τέτοια στοιχεία στην επερχομενη κυκλοφορία τους.


Το 5ο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και τιτλοφορείται Vanishing Point από την ταινία του Richard Sarafian (1971). Το πρώτο single "Kowalski" περιλαμβάνει samples από την ταινία. Στη νέα τους δουλειά, κινούνται σε περισσότερο χορευτικές και dub φόρμες, που ταιριάζουν περισσότερο στο ύφος του "Screamadelica" παρά στο "Give Out, But Don't Give Up". Ακόμη είναι η πρώτη με τον νέο τους μπασίστα (Mani, πρώην μέλος των Stone Roses). Το "Kowalski" θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαϊοι, ενώ το δεύτερο single "Star" θα κυκλοφορήσει τον ίδιο μήνα (27 Μαϊου). Στο άλμπουμ θα περιλαμβάνεται και το κομμάτι "Motorhead" (διασκευή του αυθεντικού κομματιού των Motorhead).


Το νέο album των Pulp , που δεν έχει ακόμα αποκτήσει τίτλο, και θα διαδεχτεί το πολύ επιτυχημένο "Different Class" βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του και κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη. Οι ίδιοι οι Pulp έχουν αρνηθεί κατά καιρους να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το μουσικό ύφος στο οποίο θα κινείται.


Μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Παράλληλα κέρδισαν πρόσφατα τον τίτλο του Best Gig of The Year στα HOT PRESS ROCK AWARDS , στην Ιρλανδία, για την μυστική εμφάνισή τους στο Olympia του Λονδίνου τον περσινό Ιούλιο. Ο Darren Smith, promotions manager της EMI Records στην Ιρλανδία, πέρασε 2 μέρες με τα μέλη του συγκρότηματος και δήλωσε ότι ξεσκίστηκαν στο ποτό. "Ηταν ένα καλό ταξιδάκι μετά το τέλος του άλμπουμ", δήλωσε.


Στις 8 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική, μια νέα έκδοση του επιτυχημένου άλμπουμ τους "Coming Up", (ως The London Suede) σε περιορισμένα αντίτυπα και 2πλο CD, με όλα τα κομμάτια του άλμπουμ και ένα Interactive CD με video, αποκλειστικές εικόνες από το studio, συνεντεύξεις, υλικό από συναυλίες, και ένα Internet browser (!). Παράλληλα ετοιμάζουν και μια περιοδεία εκεί, με τη νέα του σύνθεση (Richard Oakes στην κιθάρα, αντί του αποχωρήσαντα Bernard Butler).


Το νέο τους single "Richard III" κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και θα συνοδευτεί από την κυκλοφορία τους δεύτερου τους album, "In It For The Money", τον Απρίλιο. Η παραγωγή έχει γίνει από τους ίδιους και όπως δήλωσε στο ΝΜΕ ο Gaz Coombes "ήταν μια μεγάλη πρόκληση, και άσχετα με το αποτέλεσμα, είναι καλό να γνωρίζεις ότι το έχεις κάνει εσύ".

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured