Το πλοίο για το νησί φεύγει σε λίγες ώρες, κι εγώ όχι απλά δεν έχω μαζέψει όλα μου τα πράγματα, αλλά τρέχω μέχρι και την τελευταία στιγμή να καλύψω υποχρεώσεις που μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό. Μια από αυτές είναι και το παραδοσιακό αφιέρωμα του Avopolis για κάθε καλοκαίρι, όπου όλοι οι συντάκτες επιλέγουμε έναν δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για εκείνες τις μέρες του χρόνου που όλα κυλάνε όσο πιο αργά γίνεται. Με το Sketch For Summer των Durutti Column να μου αποσπά λοιπόν την προσοχή όσο προσπαθώ να τελειώσω τη δουλειά, ιδού τι θα βάλω στη βαλίτσα που θα κάνει μαζί μου island hopping στα Δωδεκάνησα.

 

Σπάνια ακούω καινούριες κυκλοφορίες στις καλοκαιρινές διακοπές κι αυτό γιατί ο ήχος των τζιτζικιών – που κάποτε δεν άντεχα – είναι μάλλον το soundtrack που προτιμώ όσο διαβάζω το βιβλίο μου σε θάλασσες και ακτές. Ξέρω όμως ότι καθ’ οδόν για το λιμάνι και ίσως και στη δύσκολη επιστροφή από την Αστυπάλαια, θα μου κάνει παρέα η νέα PJ Harvey με το I Inside the Old Year Dying. Ως γνωστόν, άλλωστε, Polly Jean και John Parish αποτελούν ένα match made in heaven που ακόμα κρατάει καλά. Αυτή τη φορά και με τη βοήθεια του Flood. Το βραδάκι μετά τη θάλασσα μπορεί να ακούσω δύο δίσκους που για άγνωστο λόγο έχω συνδέσει εδώ και χρόνια με το καλοκαίρι: το Heartbeat City των Cars και τον ομώνυμο δίσκο των Modern Lovers.

 

Νομίζω ότι στα νησιά που θα πάω δεν υπάρχει καν σινεμά, οπότε και να ήθελα να φάω ποπ-κορν με κάποιο blockbuster ή επανέκδοση, μάλλον αυτό δεν θα συμβεί. Ξέρω όμως ότι το πρώτο πράγμα που θα δω με την επιστροφή στην Αθήνα είναι το Oppenheimer του Christopher Nolan, που το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν προλάβω και κάποια επανέκδοση Antonioni στη Ριβιέρα, ακόμα καλύτερα.

 

Αυτό που φυσικά και δεν πρόκειται να κάνω ούτε στο ελάχιστο στις διακοπές μου είναι να δω σειρά. Γενικά στις διακοπές όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από τις οθόνες που μας βασανίζουν το χειμώνα, τόσο το καλύτερο. Άσε που αν κουβαλήσω laptop στο ελεύθερο στην Τήλο, λογικά θα με πάρουν με τις πέτρες οι παραλιάρχες του νησιού. Στα τέλη Αυγούστου που θα επιστρέψω, θα με περιμένουν τα νέα επεισόδια του The Bear που μου άρεσε πολύ, όπως και η συνέχεια του Only Murders In the Building για μετακαλοκαιρινό κωμικό whodunnit.

 

Αν υπάρχει όμως κάτι που θα απολαύσω και με το παραπάνω στις διακοπές, αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγνωση. Δίχως ψυχαναγκασμούς που ορίζουν να διαβάζω 250 σελίδες την ημέρα, θα επιχειρήσω να γεμίσω μπαταρίες συντροφιά με την Αμερικανική Αγωγή του Ben Lerner από τις Εκδόσεις Δώμα, όπως και με το Η Νύχτα Που Έπεσε Στις Ψυχές Μας: Γένοβα 2001 από τον Frédéric Paulin και τις Εκδόσεις Πόλις. Το ίδιο θα συμβεί και με το λίγο παλαιότερο Περίγραμμα της Rachel Cusk από τις Εκδόσεις Gutenberg, που ήθελα καιρό τώρα να διαβάσω, ενώ το σημαντικότατο δοκιμιακό Sister Outsider της Audre Lorde, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κείμενα, θα συμπληρώσει τη λίστα των επιλογών μου. Αν ξεμείνω, θα κλέψω από τον φίλο μου τους Άγριους Ντετέκτιβ του Roberto Bolaño, που επιτέλους πρέπει κάποτε να διαβάσω.

a

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured