Κατά πόσο χωράει η ομορφιά σε ένα περιβάλλον Αποκάλυψης προσπάθησε να απαντήσει ο σκηνοθέτης Ρομαίν Γαβράς, που έχει υπογράψει μερικά από τα πιο ανατρεπτικά βίντεο κλιπ για τον Kanye West, τη M.I.A., τον Jay-Z και τους Justice, σε συνεργασία με τον μουσικό, DJ και παραγωγό Surkin.

Tρεις ταινίες μικρού μήκους αποτελούν το Gener8ion, οι οποίες καταφέρνουν να σκιαγραφήσουν την ιστορία ενός μέλλοντος που ωστόσο θυμίζει τόσο πολύ το παρόν. Με αφετηρία τη Στέγη, το οπτικοακουστικό ταξίδι μας εκτοξεύει στη Μάντρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο 2034. Στις ταινίες δεν υπάρχει ούτε κάποια ξαφνική απειλή ούτε το τέλος του κόσμου, αλλά ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» περιβάλλον που διέπεται από ένα νήμα αδιόρατης, «αργής» βίας, σαν αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα.

Σέρφερ, αντάρτες, αλλά και η Charlize Theron σε περιμένουν έως τις 23 Οκτωβρίου στις τρεις ποπ πολυμεσικές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη Συγγρού με το Neo Surf και το Agartha έως τη Μάντρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το Emotions.

Γρήγορες εικόνες, σκηνές οικείες, εμπνευσμένες από την σύγχρονη πραγματικότητα που κινείται στα όρια του δυστοπικού, με ήρωες απτούς και αναγνωρίσιμους, που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

generation__

Ο Roman Gavras και o Surkin, από τη δική τους καλλιτεχνική ιδιότητα, μας συμπαρασύρουν σε μια πολυδιάστατη αφήγηση για το πώς θα είναι το παρόν και το μέλλον μας, η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, ο άνθρωπος, οι σχέσεις, συμπορεύονται με ανήσυχους έφηβους και καθημερινούς ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας.

Άλλοτε κλειστοφοβικό με ήχους που κάνουν τους παλμούς της καρδιάς σου να ανεβαίνουν και να δονείται όλη σου ύπαρξη κι άλλοτε με μουσική ανάλαφρη σαν κύμα καλοκαιρινό, η μουσική υπόκρουση των 3 μικρού μήκους ταινιών με την υπογραφή του Surkin γίνεται ιδανικός συνοδοιπόρος και δένει αρμονικά με τις εικόνες και την πλοκή των ιστοριών, δημιουργώντας στους θεατές ακόμα πιο έντονα συναισθήματα.

https://www.instagram.com/p/CdviPY4qMNI/?hl=el

Romain Gavras & Surkin Gener8ion Emotions

Και οι τρεις επιμέρους εγκαταστάσεις του νέου έργου τοποθετούνται σε ένα κοντινό μέλλον, και συγκεκριμένα στο έτος 2034. Το Neo Surf, που θα εκτίθεται στη Στέγη, εκτυλίσσεται σε μια μελλοντική Αθήνα, όπου έφηβοι ζουν σε εγκαταλειμμένες περιοχές στα περίχωρα της πόλης. Τοξικά φύκη, που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 2020 εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, κατέστησαν την περιοχή επικίνδυνη. Η κυβέρνηση έχει περιορίσει αυστηρά την πρόσβαση σε αυτή την περιοχή επιτρέποντάς την μόνο στους κατοίκους.

https://www.instagram.com/p/Cj71MKlK5aR/

Romain Gavras & Surkin Gener8ion Neo Surf

To Agartha στη Μικρή Σκηνή της Στέγης έχει γυριστεί στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ και μας πηγαίνει και πάλι στο 2034, όπου γινόμαστε θεατές ενός προπαγανδιστικού βίντεο από τον υποτιθέμενο Απελευθερωτικό Στρατό της Αγκάρθα. Αυτή η αποσχιστική οργάνωση ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Βορειοαμερικανική Ένωση στις πολιτείες Ουαϊόμινγκ και Άινταχο το 2029. Η πεποίθησή τους πως η Γη είναι κούφια και ότι εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις για καθετί έχει ως συνέπεια να είναι αντίθετοι σε κάθε μορφής εξερεύνηση του Διαστήματος.

Romain Gavras & Surkin Gener8ion Agartha

Το Emotions, που θα προβάλλεται στη Μάντρα –το μοναδικό δείγμα σκηνής ανοιχτού χώρου της belle époque που εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό οικοσύστημα του Onassis Culture και θα παραμείνει έως το 2069–, μας ταξιδεύει στη Βομβάη της Ινδίας, το 2034, για να θαυμάσουμε μια τεχνική επίδειξη της μηχανής τρισδιάστατης αποτύπωσης PrimeFocus™. Το σύστημα παράγει για την ινδική κινηματογραφική βιομηχανία εξαιρετικά ρεαλιστικά αντίγραφα ηθοποιών του Χόλιγουντ που εκφράζουν μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Πρωταγωνιστεί η Charlize Theron.

https://www.instagram.com/p/Cjvd2U4shaa/

Συντελεστές εγκατάστασης GENER8ION στους χώρους του Onassis Culture

Σκηνοθεσία: Romain Gavras

Μουσική σύνθεση: Surkin

Curatorial Direction: Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Σενάριο: Romain Gavras

Πρωταγωνιστούν: Charlize Theron, 070 Shake, Joris Ly, Djiby Kebe, Chloé Payen, Marguerite Thiam

Σύμβουλος Παραγωγής: Αμάντα Λιβανού

Τεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας

Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου

Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριανότα Γιαννάκη, Δανάη Γιαννακοπούλου, Δήμητρα Μπουζάνη, Δέσποινα Σιφνιάδου, Ιουλία Σταμούλη

Συμπαραγωγή: Onassis Culture & Iconoclast

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured