Το Athens Music Week, το διεθνές φεστιβάλ και συνέδριο γύρω από όλα όσα συμβαίνουν «τώρα» στη μουσική, επιστρέφει και φέτος στην πόλη μας, από 22 μέχρι 26 Ιουνίου, στην υβριδική εκδοχή που απαιτούν οι καιροί του.

Τα δεκάδες events θα λάβουν χώρα κυρίως στην Τεχνόπολη, όπου και θα ρίξει αυλαία το φετινό Athens Music Week με ένα live show με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (φροντίστε όμως να κάνετε κράτηση για τη θέση σας).

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που θα συμβούν φέτος στο Athens Music Week ξεχωρίσαμε τα 5 events που σημειώσαμε στο ημερολόγιό μας ότι δεν πρέπει να χάσουμε. 

 

Το συνέδριο για τις συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ στην εποχή της Covid-19

 

Τον τελευταίο 1+ χρόνο ξεχάσαμε τι θα πει συναυλίες και φεστιβάλ όπως τα ξέραμε και ζήσαμε τη ζωντανή μουσική μέσα από τις οθόνες μας και το livestreaming. Τώρα σιγά-σιγά ο πολιτισμός μπαίνει και πάλι σε κίνηση και μαζί και οι συναυλίες. Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά: Πώς θα λειτουργήσουν οι νέοι συναυλιακοί όροι; Θα αγκαλιάσει το κοινό τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες; Και το πολυπόθητο ερώτημα: πότε θα ζήσουμε ξανά τη ζωντανή μουσική ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς φόβους; Τις απαντήσεις θα προσπαθήσουν να δώσουν η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και ιδιοκτήτρια της Prospero και ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος. (Τρίτη 22/6, 16:52 - 17:25)

 

H συζήτηση για την άνοδο των podcasts και του audio content...

 

Η άνοδος των podcasts είναι τόσο ραγδαία τα τελευταία χρόνια που δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μάλλον υπάρχει ένα podcast για κάθε τι που μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ένα «ραδιόφωνο on demand» που αποδεικνύει πως πιθανότατα το μέλλον του content βρίσκεται στο audio -εφαρμογές άλλωστε όπως το clubhouse με αποκλειστικά ακουστικό περιεχόμενο, έρχονται να ενισχύσουν αυτή την εντύπωση. Για την ελληνική πραγματικότητα των podcasts αλλά και τη θέση της μουσικής σε αυτά θα συζητήσουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του Pepper 96.6, Γιώργος Μουχταρίδης, ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης, ο συνιδρυτής του Luben.TV, Σπύρος Μαυρογιάννης και ο κωμικός Λάμπρος Φισφής. (Πέμπτη 24/6, 16:48)



...αλλά κι αυτή για την άνοδο της βρετανικής jazz (και της ελληνικής που βάζει το λιθαράκι της)...

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μας έρχονται από τη Βρετανία, έχουν τη jazz σφραγίδα αλλά και μια streetwise ματιά, μακριά από κάποιο πιο «ακαδημαϊκό και δύσκολο» πλαίσιο με το οποία έχει συνδεθεί συχνά το είδος. Εξέχουσα μορφή στο νέο αυτό «jazz κύμα», ο Shabaka Hutchings. Στα καθ’ ημάς, πάλι, μπορεί να έχουμε μια τόσο σφιχτοδεμένη παρουσία στον ήχο, όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε γνωρίσει πολλά ενδιαφέροντα ονόματα, όπως οι Kepler Is Free ή οι Kolida Babo, με περισσότερες παραδοσιακές προσμίξεις. Έτσι, εκπρόσωποι του jazz ήχου κι από τις δύο χώρες θα συναντηθούν σε μια κουβέντα που θα επικεντρωθεί στο πώς η κάθε επιμέρους παράδοση μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ιδιαίτερο μουσικό blend. Στο πάνελ συμμετέχουν ο Σωτήρης (Pospo) Ποσπορέλης (Fair Weather Friends), οι έλληνες μουσικοί Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης και Σωκράτης Βότσκος, αλλά και ο Tamar Osborn και ο Shabaka Hutchings. (Σάββατο 26/6, 17:36-18:27)


...και φυσικά αυτό για τις γυναίκες στη μουσική βιομηχανία

 

Η θέση της γυναίκας είναι ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της εποχής, πόσω μάλλον σε μια ανδροκρατούμενη, κατά γενική ομολογία, βιομηχανία όπως αυτή της μουσικής. Τους προβληματισμούς, τις λύσεις και τη νέα σκοπιά που χρειάζεται στα πράγματα θα καθίσουν να συζητήσουν ο Γιώργος Μουχταρίδης (Pepper 96.6), η project manager Marie Fol, η δημοσιογράφος και dj Φώφη Τσεσμελή, η μουσικός Sugahspank, η Στέλλα Κάσδαγλη (συνιδρύτρια του Women On Top) και η Άννα Γάγγα, διευθύντρια προγραμματισμού και παραγωγής εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη. (Σάββατο 26/6, 16:00-16:53)



Όλα τα showcases

 

Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του Athens Music Week, μιας και στα showcases μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουμε φρέσκα μουσικά ονόματα που δραστηριοποιούνται εντός αλλά και εκτός συνόρων. Για φέτος ξεχωρίζουμε την dark electropop των Marva Von Theo, το αιχμηρό ελληνόφωνο punk των Orgazma, τον αέρα μεσογειακής παράδοσης των Δυσανατολία, το ελεύθερο πνεύμα των Naked από τη Σερβία και φυσικά, τον εκρηκτικό Saske, ένα από τα πιο hot ονόματα του εγχώριου hip hop αυτή τη στιγμή. 



Το live του Good Job Nicky

 

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολλά υποσχόμενα ονόματα που έχουμε ακούσει στα εγχώρια pop πράγματα τον τελευταίο (πολύ) καιρό. Τον γνωρίσαμε μέσα στην καραντίνα, πράγμα που σημαίνει πως δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε ζωντανά. Μέχρι τώρα, που θα ανέβει στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία, στην οποία θα συμμετέχει και ο Solmeister με τις emo ρίμες του αλλά θα νιώσουμε και λίγα indie vibes από τους Atomic Love. Κι όλα αυτά, με ελεύθερη είσοδο (αρκεί να κλείσετε νωρίτερα τη θέση σας). Κάπως έτσι, θα πέσει κι η αυλαία για το φετινό Athens Music Week. (Σάββατο 26 Ιουνίου, 20:30-23:40)

 

Το Athens Music Week θα διεξαχθεί στην υβριδική του εκδοχή από 22 ως 26 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured