Naxatras

44ffMods_2.JPG

Γνωρίσαμε τους Mods μετά από το πρώτο μας live στην Αθήνα, στο An Club. Τα παιδιά ήρθαν και μας μίλησαν, είπαν τα καλύτερα λόγια για τη μουσική μας και μας ρώτησαν αν μας ψήνει να παίξουμε μαζί κάποια στιγμή. Εμείς εννοείται πως γουστάραμε, έτσι κι έγινε λοιπόν. Πρώτα στο Principal στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στο Piraeus Academy παίξαμε μαζί τους και ήταν οι συναυλίες με τον περισσότερο κόσμο που είχαμε δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.  Κάπως έτσι, τόσο απλά και ωραία, χτίζεις μια σκηνή. Χωρίς ανταγωνισμούς και κακεντρέχεια, διευρύνοντας τα πλαίσια του χώρου με αγνή αγάπη για τη μουσική. 1000mods lead the way!

Wish Upon A Star

44ffMods_3.jpg

Δεν έχουμε καμία ιδέα γιατί συμμετέχουμε σε αυτό το άρθρο, μιας και ό,τι λένε τα πόστερ και το διαδίκτυο είναι ψέματα, δεν έχουμε συνευρεθεί ποτέ με τους Κορίνθιους ρόκερζ. Από μαρτυρίες φίλων που τα ξέρουν τα παιδιά, μάθαμε πως είναι φοβεροι τύποι και δίνουν εκρηκτικά live. Αν θέλετε να σχηματίσετε άποψη, να πάτε να τους δείτε σε κάποια από τις επερχόμενες συναυλίες τους, εντός ή εκτός συνόρων.

Sadhus

44ffMods_4.jpg

Πριν περίπου μια δεκαετία γνωρίσαμε 4 καινούριους φίλους... Χαβαλές, παρέα, αγάπη για τη μουσική, συζητήσεις, συναυλίες, εκδρομές, περιγιάλι-Χιλιομόδι-κοκορέτσι, Λεό ΤΜ, προσμονή για το πρώτο, πώρωση με το δεύτερο, περηφάνεια για το τρίτο, ηλεκτρισμένες συναυλίες, γεμάτες περιοδείες. Τώρα αδέλφια έρχονται τα καλύτερα, να είμαστε όλοι εκεί να τα χαρούμε παρέα...

Half Gramme Of Soma

44ffMods_5.jpg

Ντάξει μωρέ, τα ξέρουμε τα παιδιά. Ασχολούνται... Είναι αυτοί που ήδη έχουν χάσει την ακοή τους, αυτοί που έχουν μετατρέψει τη διαδρομή Χιλιομόδι-all over the world σε Σύνταγμα-Κολιάτσου, αυτοί που εξαιτίας τους οι Half Gramme Of Soma έχουν παίξει σε τιγκαρισμένο An club, αυτοί που εξαιτίας τους πληρωθήκαμε για πρώτη φορά ever σε gig (και ήταν από την τσέπη τους). Είναι αυτοί που δείχνουν τον δρόμο και οι άλλοι ακολουθούν! Long live hilomodian space fuzz!

Sober On Tuxedos

44ffMods_6.jpg

Γνωριστήκαμε με τους 1000mods όταν έσκασαν πριν χρόνια στα αυτιά μας σαν κάτι τύποι που γαζώνουν με τον ήχο τους, 40κάτι χιλιόμετρα μακριά από τα δικά μας μέρη. Όταν μετά από χρόνια τραβήξαμε κι εμείς τον δρόμο μας, το 'φερε ο καιρός και μοιραστήκαμε τη σκηνή στα Τρίκαλα. Η άποψη που είχαμε σχηματίσει ακούγοντάς τους, δεν είχε καμία διαφορά από την πραγματικότητα. Ευχόμαστε να μείνετε πάντα οι ίδιοι και να φτάσετε εκεί που αξίζετε. Καλά τουρ και πάντα γεροί!!

2 Headed Dogs

44ffMods_7.jpg

Πρώτη γνωριμία το 2012, σε ένα live στη γειτονική Άρτα. Ήμασταν δεν ήμασταν 60 άτομα και ανάθεμα αν «χτυπιόμασταν» πάνω από πέντε. Τούμπανο το live λοιπόν και +άπειρο ποτά μετά από αυτό. 2 Headed Dogs δεν υπήρχαν τότε, αλλά, μέχρι να παίξουμε για πρώτη φορά παρέα το 2016 στο Pre/Post Fest στην Πρέβεζα, κάπως τα έφερνε η μοίρα και όλο και κάπου θα συναντιόμασταν, με το τραγικό αποτέλεσμα να είναι πάντα το ίδιο: μεθυσμένοι (τουλάχιστον). Με τον Λάμπρο θα αναπτύσσαμε τη θεωρία μου για «intelligent music», με τον Γιάννη θα μιλάγαμε για το αληθινό rock, με τον Γιώργο για skate και surf και με τον Δάνη δεν μπορώ να σας αποκαλύψω. Σε καμιά 15αριά μέρες θα μοιραστούμε για μία ακόμη φορά το ίδιο stage, στα Γιάννενα αυτήν τη φορά. Το πώς θα εξελιχθεί η βραδιά το ξέρουμε και, για μια ακόμη φορά, ανυπομονούμε. Το πού θα πάει αυτή η ιστορία με τα μεθύσια δεν ξέρω, αλλά για μία ακόμη φορά θα βγούμε ζωντανοί.
P.S.: Συγχωρέστε με που είμαι τόσο τραγικά αυστηρός κριτής μετά από κάθε σας live_

Fuel Eater

44ffMods_8.jpg

Η πρώτη μας επαφή με τα Χιλιομόδια ήταν το 2016, όταν είχαμε παίξει παρέα σε Πύργο και Πάτρα στα πλαίσια της περιοδείας τους για το Repeated Exposure To. Στην εμφάνιση του Πύργου μας είχαν τύχει πολλά απρόοπτα, που μας έφτασαν αρκετές φορές σε σημείο να ακυρώσουμε. Κάτι που έχουμε να σας πούμε ότι μας άγχωσε, γιατί θέλαμε να δώσουμε και καλή εντύπωση σε μία μπάντα μεγαλύτερου βεληνεκούς –ε, τι να λέμε τώρα, είμστε από καλή οικογένεια ρε παιδί μου!

Μ' αυτά και μ' αυτά, καταφέραμε να επισκεφθούμε τη γείτονα πόλη. Με τη μία που μπήκαμε στο μαγαζί συμπαθήσαμε τα παιδιά, τα οποία έδειξαν αμέσως εγκαρδιότητα και τελείως down to earth συμπεριφορά, κάτι που ομολογουμένως δεν το βλέπεις σε μπάντες οι οποίες έχουν πάει και τόσες φορές στα εξωτερικά (άλλοι την ψωνίζουν για λιγότερα). Το βράδυ συνεχίστηκε χαλαρά και ωραία (μέχρι να τα σπάσουμε και οι δύο στη σκηνή), με άφθονο αλκοόλ, ιστορίες από περιοδείες και εμπειρίες που οι μάγκες ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν, δείχνοντας και σε εμάς έτσι τον δρόμο για τις μετέπειτα εξορμήσεις μας. Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαστε μία πολύ ειλικρινής μπάντα, με φίλους αγαπητούς σε όλη την Ελλάδα και πάντα εκτιμάμε το να βρίσκουμε κάτι αντίστοιχο σε συναδέλφους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σχήματα μεγαλύτερου επιπέδου. Μπράβο ρε μάγκες, συνεχίστε το έτσι κι εμείς θα τα ξαναπούμε κάποια στιγμή στον δρόμο!

Stoned Spirit

44ffMods_9.jpg

Για εμάς, όταν μοιραζόμαστε το stage με μια μπάντα όπως οι 1000mods, η χαρά και τα λόγια περισσεύουν. Έχοντας γυρίσει πλέον σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, κάθε τους εγχώρια εμφάνιση αποτελεί και μια νέα εμπειρία. Νέα εμπειρία για όλους εμάς, αλλά και γι' αυτούς τους ίδιους, που με τις πράξεις τους και τα κατορθώματά τους –τα οποία δίσκο με δίσκο γίνονται όλο και περισσότερα– δίνουν κίνητρο σε μπάντες σαν εμάς και ανεβάζουν το επίπεδο της ελληνικής σκηνής όλο και πιο ψηλά στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Drunk Jackals

44ffMods_10.jpg

Με τους 1000mods τυχαίνει να είμαστε συντοπίτες, οπότε γνωρίζαμε και σε προσωπικό επίπεδο τα παιδιά από πολύ παλιά. Οι Mods στήριξαν και σε μεγάλο βαθμό δημιούργησαν την τοπική σκηνή, δανείζοντας εξοπλισμό τους και στηρίζοντας πολλές συναυλίες στην περιοχή. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Όσον αφορά καθαρά τους Drunk Jackals, έχουμε μοιραστεί δυο φορές τη σκηνή και μας παρείχαν ανεκτίμητη βοήθεια σε πάρα πολλούς τομείς στις ηχογραφήσεις μας. Οπότε και πάλι, kudos for that! Συνολικά τα παιδιά πιο πολύ παρείχαν έμπνευση με τη δουλειά τους και τη μουσική τους για να πιάσουμε και εμείς όργανα και να παίξουμε αυτό που μας εκφράζει. Τους ευχόμαστε ολόψυχα ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον και να είναι πάντα καλά!

Godsleep

44ffMods_11.jpg

Πάνω από 6-7 φορές έχουμε βρεθεί στο ίδιο σανίδι με τους Mods, από τα πρώτα χρόνια μας μέχρι και την τελευταία συναυλία που δώσαμε σε ελληνικό έδαφος. Για εμάς το highlight με τα παιδιά ήταν όταν μας κάλεσαν να παίξουμε μαζί τους τον Δεκέμβρη του 2015 στο παρθενικό live του Piraeus Academy, μια μέρα που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το ελληνικό mini tour και προφανώς για την Αθήνα στις 17 του μήνα.

Hidden In The Basement

44ffMods_12.jpg

Δεν είναι μόνο η ιδέα ότι σου δίνουν την ευκαιρία να παίξεις σε ένα γεμάτο club. Οι Μods είναι από τις πιο συνεννοήσιμες μπάντες, έτοιμοι να μοιραστούν μαζί σου εμπειρίες να σου δώσουν κάποιες συμβουλές τι να αποφύγεις, τι θα ήταν καλύτερο κλπ... Έχουν μεράκι κι αυτό βοηθάει, εκτός από τους ίδιους, και όλη τη σκηνή.

{youtube}b_hYVT-61L4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured