Σε ρυθμό... Up Festival ζει η Αμοργός αυτή την εβδομάδα. Στις τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα βρεθούν στη σκηνή μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής μαζί με τα νέα εκείνα σχήματα που άφησαν στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά τις live εμφανίσεις, τη σκυτάλη παίρνουν οι djs και τα after party είναι αυτά που θα οδηγήσουν όλους όσοι ξεσηκώθηκαν και θα βρεθούν εκεί μέχρι τις… μεγάλες πρωινές ώρες!

upfestival.jpg

Πέμπτη με Villagers Of Ioannina City, Κρίστη Στασινοπούλου, The Noise Figures, The Cave Children, Παρασκευή με Φοίβο Δεληβοριά, Vodka Juniors, Σtella, Daphne And The Fuzz και Σάββατο με Παύλο Παυλίδη & B-Movies, Larry Gus, The Boy Gioumourtzina και After party by Laternative. Δεν ξέρω ποιοι από εσάς θα καταφέρετε να κάνετε τις διακοπές σας εκεί αυτή την εβδομάδα, πάντως και φέτος διαπιστώνεται η γνωστή κινητικότητα, τα τηλέφωνα, τα μηνύματα για αναχώρηση, ενώ σε λίγο θα κατακλυζόμαστε με φωτογραφίες από την παραλία της Αιγιάλης όλοι εμείς οι άτυχοι που θα μείνουμε εδώ...

Foteiv_2.JPG

Άτυχοι; Όχι ακριβώς. Η καρδιά της πόλης χτυπά και τα Παρασκευοσάββατα και (συναυλιακά) χτυπάει και τις Πέμπτες. Τις Πέμπτες, μάλιστα, περισσότερο, όσον αφορά στα live. Αυτή την Πέμπτη, τρεις ταυτόχρονες συναυλίες κυνηγούν το ελληνικό έντεχνο και ποπ κοινό: αυτή της Φωτεινής Βελεσιώτου στο Θέατρο Πέτρας (αναμένεται κοσμοσυρροή από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών), εκείνη της Μελίνας Ασλανίδου στο Βεάκειο Θέατρο, αλλά και αυτή των Stavento, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Rous στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Αν και διαφορετικά γούστα από αυτά του Up Festival, κάτι συμβαίνει κι εδώ.

cuonstage02.jpg

Παρασκευή, όμως, αφήνουμε τη δύσκολη εβδομάδα πίσω μας και ετοιμαζόμαστε για χορό, πολύ χορό... Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της  πόλης, στο (ακόμα ζωντανό) Μοναστηράκι. Στο Six d.o.g.s. λαμβάνει χώρα το CU ONSTAGE EDM Edition. Η electronic dance music έκδοσή του θα γίνει φυσικά με line up που ψήφισε το κοινό. Από τις 23:30 τα σπάμε με Opening act από τον tj | VeeKay (αυτοδίδακτος drummer και τρελός dj), headliners είναι η ομάδα των RunninSquad (θα κινηθούν σε Trap και EDM ήχους, έχουν μάλιστα μοιραστεί το stage με τρομερά ονόματα της σκηνής όπως τον φοβερό Skrillex) και θα έχουμε και after party DJ με τον Skvll, που γνωρίσαμε ως μέλος των STFU Parties kai All Together Now parties. Τα sets του τελευταίου αποτελούνται κυρίως από trap – twerk ήχους, τους οποίους συνδυάζει με ένα πιο all-around EDM στιλ. Με δωρεάν είσοδο, έτσι; Και αν έχεις CU, έχεις μαζί (όπως πάντα) και έκπληξη: Στέλνεις MUSIC στο 54646 (χρέωση: 0,2€/κωδ) και το CU Around κερνάει 1+1 μπύρα ή αναψυκτικό!

Κάποιοι από εμάς (όχι σίγουρα οι πιο σκληροπυρηνικοί) θα φύγουν κάποια στιγμή και για παραλία, για το πάρτυ του Εν Λευκώ στο Bolivar Beach Bar. Εκεί θα παίζουν οι παραγωγοί του σταθμού και όχι μόνο (Νίκος Δρογώσης | Σάκης Τσιτομενέας, Kafka | Σπύρος Παγιατάκης, Εύα Μπουντούρη | Μανώλης Οικονόμου, Nteibint & Olga Kouklaki). Ενδιαφέροντα δίδυμα, αλλά κακά τα ψέμματα, το θρυλικό σχήμα των Leftfield θέλουμε να δούμε.

leftfield.jpg

Το duo των βρετανών Neil Barnes και Paul Daley σχηματίστηκε το 1989 και άλλαξε ριζικά την πορεία της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής εισάγοντας τον όρο progressive house στο λεξιλόγιο των clubber. Μαζί θα είναι και ο Δανός Kasper Bjorke, ένας από τους πιο επιδραστικούς και αναγνωρισμένους παραγωγούς της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής. Το πιο πρόσφατο solo album του, “After Forever”, κυκλοφόρησε το 2014 και θεωρήθηκε η πιο αξιόλογη δουλειά του ως τώρα. Σε αυτό, ο Bjorke πέρασε από τον γνωστό 70s ήχο του σε νέα, Post Disco/Pink, Kraut και New Wave ηχοχρώματα. Εδώ υπάρχει εισιτήριο και κοστίζει 10 ευρώ στην προπώληση (από τοTicket House και το ticketpro.gr).

Κι εμείς που λιώνουμε στην πόλη έχουμε ψυχή, λοιπόν. Πέμπτη-Παρασκευή δεν πρόκειται να μείνουμε μέσα, αφορμές υπάρχουν! Το πολύ πολύ να αποχωριστούμε το πλήθος του Σαββάτου...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured