Περπάτησε την πόλη σου και θα δεις πράγματα με άλλο μάτι, πράγματα που ίσως να μην είχες προσέξει πριν. Νέοι ήχοι, μυρωδιές, το νέο street art κομμάτι στον τοίχο. Ακόμα και το τσιμέντο της μεγαλούπολης θα σου φανεί πιο φιλικό, σαν να περπατάς σε μία διαφορετική ζούγκλα από κτίρια, μία ζωντανή κυψέλη γεμάτη ενέργεια και κίνηση. Αυτό κάναμε κι εμείς και όλη η διαδρομή ήταν αφορμή για ανακάλυψη και έμπνευση...

adidasNMD_3_vertical.jpgΔιάλεξε ένα πρωινό σαββατοκύριακου και ξεκίνα! Γειτονιές και διαδρομές που τις προσπερνάς χωρίς να δίνεις μεγάλη σημασία καθημερινά μέσα στο λεωφορείο, το αυτοκίνητο ή στο άγχος να μπεις στο μετρό, αποκτούν άλλη έννοια και φως όταν πατήσεις στο έδαφος και τις περπατήσεις.

Κατέβα μία στάση πριν τη τελική σου διαδρομή, βγάλε για λίγο τα ακουστικά, άσε για λίγο το “I Exhale” των Underworld στην άκρη για να αφουγκραστείς τους ήχους της πόλης και περπάτα. Είμαστε η γενιά της κίνησης και το μέλλον βρίσκεται εκεί, η κίνηση είναι η νέα μορφή ελευθερίας και οι νέοι του σήμερα νιώθουν κάθε γωνιά του πλανήτη σαν το σπίτι τους, πόσο μάλλον μία ζωντανή πόλη σαν την Αθήνα που κάθε σημείο της κρύβει τη δική του ιστορία και μυστικά.

Οι δικοί μας urban explorers και αστικοί νομάδες κινούνται στις παρυφές του κέντρου της πόλης, σημεία που πολλές φορές είναι under the radar και τα κάνουν δικά τους. Από την οδό Χαμοστέρνας στα Πετράλωνα μέχρι τη γέφυρα Καλατράβα στην Κατεχάκη τούς χωρίζει απόσταση, αλλά αναπνέουν τον ίδιο αέρα, εμπνέονται από τα μοναδικά σημεία της πόλης και ανακαλύπτουν νέα πράγματα. Ίσως έχουν συναντηθεί μάλιστα σε κάποιο πάρτι στο κέντρο ή έχουν κάνει ποδήλατο μαζί στις guerilla ποδηλατοβόλτες της Αθήνας.

adidasNMD_2.jpg

Η γωνία Πειραιώς και Χαμοστέρνας είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης, ένα σημείο που μπορείς να αφουγκραστείς την αληθινή ψυχή της Αθήνας, λίγο κέντρο, λίγο απόκεντρο, παλιές πολυκατοικίες και νεοκλασικά. Συνήθως κάπου εκεί όλοι μας σταματάμε τα βράδια που φτάνουμε τελευταία στιγμή (πάντα αδιόρθωτοι) στον πιο ενεργό συναυλιακό χώρο της πόλης. Από εδώ όμως ξεκινήσαμε αυτή τη φορά μια ανοιξιάτικη μέρα τη βόλτα μας. Η οδός Χαμοστέρνας στην ουσία κόβει στη μέση τα Πετράλωνα με τον Ταύρο (με τους δικούς τους ομώνυμους σταθμούς Ηλεκτρικού και οι δύο), με τα πρώτα να αναβιώνουν υπέροχα τα τελευταία χρόνια και τον Ταύρο… να δείχνει τα κέρατά του και να κρατάει αντίσταση στα νότια (που εκεί ξεκινάνε και οι περιοχές προς Πειραιά).

adidas_kyriosxou.jpg

Είναι εκεί στα Πετράλωνα (Άνω και Κάτω) που συνυπάρχουν ακόμα οι γειτονιές του χθες σε πλήρη αρμονία με τους νέους δημιουργούς του σήμερα, φοιτητές, δημιουργικά γραφεία, galleries, hip καφέ και εστιατόρια. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα καφέ στα υπέροχα καφέ ή all day bar της περιοχής, κάποια από τα οποία παίζουν μουσική συμβατή με όσα αγαπάμε εδώ στο Avopolis...

Αφού πιούμε τον relaxed καφέ της ημέρας, σηκωνόμαστε, βάζουμε στο Tune In το Avopolis Radio και απολαμβάνουμε τη διαδρομή παρέα με τρία από τα αγαπημένα μας κομμάτια αυτό το διάστημα και ιδανικά για την περίσταση και τη διάθεση: το "I Have Been To The Mountain" του Kevin Morby, το "The Road to Nowhere" του Radical Face και το "How Dark Is Gone" του Ben Harper. Περνάμε έξω από τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο, λίγο πριν ανηφορίσουμε προς το λόφο του Φιλοπάππου.

adidas_zefyros.jpg

Με τα NMD sneakers μας κάνουμε αυτή τη μικρή ανάβαση προς την κορυφή και σκεφτόμαστε ότι αυτή η ανάβαση δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε ανταμείψει, με όλη την Αθήνα από όποια πλευρά και αν βρίσκεσαι στο «πιάτο σου» και την Ακρόπολη σχεδόν δίπλα σου να την πιάσεις. Εδώ θα σου έρθουν μυρωδιές και μνήμες, αλλά και εικόνες από ένα μέλλον που απλώνεται μπροστά σου έτοιμο να το κατακτήσεις. Κατεβαίνουμε από την πλευρά του Κουκακίου και της Καλλιθέας ενώ ήδη νυχτώνει, βάζουμε ξανά τα ακουστικά για να ακούσουμε ολόκληρη την Καλλιθέα του Φοίβου Δεληβοριά, που δεν αναπλάθει μόνο την Καλλιθέα των παιδικών και εφηβικών του χρόνων, αλλά σε βάζει να σκεφτείς ποιος ήσουν, αλλά και ποιος είσαι, όπως γράψαμε... Ιδανικό soundtrack για τη διαδρομή, την ώρα που φώτα της πόλης ανάβουν και ανεβαίνουν ψηλά και η Χαμοστέρνας βρίσκεται ήδη πίσω μας...

{youtube}MhQClqcG9lI{/youtube}

Λίγες ώρες πριν, στη βόρεια πλευρά της πόλης, μία άλλη παρέα βγαίνει από το μετρό Κατεχάκη. Τα παιδιά δένουν τα νέα τους adidas Originals NMD σε διαφορετικά χρώματα, παίρνουν το σκύλο τους και δίνουν ραντεβού στη γέφυρα Καλατράβα. Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και η πεζογέφυρα με το φουτουριστικό design του Ισπανού αρχιτέκτονα φέρνει όμορφες μνήμες σε πολλούς από εμάς και σημείο αναφοράς για πολλούς νέους του σήμερα.

adidasNMD_kalatrava1.jpg

Κατεβαίνοντας την πεζογέφυρα Καλατράβα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από μία βόλτα στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Σε μία ζωντανή πόλη σαν την Αθήνα η έλλειψη πάρκων στον αστικό της πυρήνα είναι εμφανής και εκεί πρέπει να εστιάσουμε στο μέλλον. Αμέσως η φασαρία της Μεσογείων εξαφανίζεται και το μάτι μας βλέπει μόνο δέντρα και γρασίδι, ποδήλατα και skates, ομάδες street και breakdance.

adidas_alsosstratou.jpg

Τα πάρκα είναι το μέλλον των μεγαλουπόλεων, τα σημεία που οι κοινότητες και οι νέοι άνθρωποι έρχονται σε επικοινωνία, εκεί που δημιουργούνται οι νέες αναμνήσεις. Στο Άλσος Στρατού επισκεπτόμαστε την Εθνική Πινακοθήκη και το Θέατρο Badminton, ενώ αν προχωρήσεις λίγο πιο πέρα βρίσκεσαι στην επίσης πράσινη Πολυτεχνιούπολη, μία μικρή πόλη μέσα στην πόλη που ξεχειλίζει από φοιτητική ενέργεια και ζωντανά όνειρα.

Ο λευκός καμβάς της Αθήνας περιμένει τον κάθε ένα από εμάς να τον γεμίσει με σχέδια και χρώματα – τον αστικό χάρτη της πόλης τον φτιάχνουμε τελικά όλοι μαζί. Και ακόμα περισσότερο οι urban explorers, όσοι είναι εκεί έξω, εξερευνούν, ανακαλύπτουν, εμπνέονται και δημιουργούν.

Η εξερεύνηση του αστικού τοπίου ξεκίνησε. Θα έρθεις μαζί μας; #adidasOriginals

Advertisement

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured