«Τρένο Στην Κορυφογραμμή» (“Slow Train”) – Φοίβος Δεληβοριάς (Bob Dylan)
 
Το να διασκευάσεις αξιοπρεπώς ένα τραγούδι είναι κάτι. Το να το μεταγλωττίσεις κιόλας, καταφέρνοντας να μεταφέρεις τον προβληματισμό του στα ελληνικά δεδομένα, είναι κάτι άλλο, ειδικά όταν οι στίχοι του αυθεντικού ανήκουν στον Bob Dylan. Ο Δεληβοριάς το έχει ξανακάνει με το «Χάλια» (“Invitation To The Blues”), αποδεικνύοντας ότι είναι μάστορας στον χειρισμό του λόγου. Όχι ότι υπήρχε ποτέ αμφιβολία γι’ αυτό...
 
 
{youtube}ciOxe3srfRQ{/youtube}
 
 
Cream
 
“Crossroads” – Cream (Robert Johnson)
 
Το αρχετυπικό μπλουζ του Robert Johnson μεταμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται στα χέρια της δαιμονιώδους τριπλέτας των Cream. Το offbeat κιθαριστικό σόλο του Eric Clapton και το ρυθμικό ντελίριο των Jack Bruce και Ginger Baker ανοίγει το δρόμο στους hard rock και metal επιγόνους.
 
 
{youtube}6-6OWBciRas{/youtube}
 
 
JeffBuckley
 
“Hallelujah” – Jeff Buckley (Leonard Cohen)
 
Μπορεί να γράφτηκε από τον Leonard Cohen, αλλά το τραγούδι αυτό βρήκε την τέλεια ενσάρκωσή του όταν συναντήθηκε με την αγγελική φωνή του αδικοχαμένου Jeff Buckley.
 
{youtube}y8AWFf7EAc4{/youtube}
 
 
Nirvana2
 
“The Man Who Sold The World” – Nirvana (David Bowie)
 
Η ψυχεδελική και κάπως «ασταθής» αυθεντική εκτέλεση του David Bowie αποκτά «γήινη» υπόσταση όταν ντύνεται με ακουστικές κιθάρες και τσέλο, ένα φθινοπωρινό βράδυ του 1993 στη Νέα Υόρκη. Ο εκνευρισμός του Λεπτού Λευκού Δούκα με την άγνοια των οπαδών σχετικά με τον δημιουργό του τραγουδιού ίσως αποτελεί και ένδειξη ζήλειας για το κατόρθωμα της παρέας του Cobain.
 
{youtube}fregObNcHC8{/youtube}
 
 
Beatles_-_twist_and_shout_ep_cover
 
“Twist And Shout” – The Beatles (Top Notes)
 
Ο ακατέργαστος ήχος που σμίλεψαν οι Beatles στις ατέλειωτες νύχτες της «θητείας» τους στο Αμβούργο πιάνει επιτέλους τόπο. Ο John Lennon διαλύει τις φωνητικές του χορδές και χαρίζει ένα αξιομνημόνευτο φινάλε στο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας του.
 
 
{youtube}iS0wuN_6wyw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured