“Valerie” - Mark Ronson ft. Amy Winehouse (Zutons) 
 
Στην διάρκεια των studio sessions για το Βack To Black, η Winehouse εξέφρασε την λατρεία της για το εν λόγω κομμάτι των Zutons προς μεγάλη έκπληξη του παραγωγού της Mark Ronson. Λίγους μήνες μετά, ο τελευταίος ηχογράφησε στα Dunham studios του Brooklyn ένα από τα πιο έξυπνα και κεφάτα άλμπουμ διασκευών στην σύγχρονη μουσική ιστορία, με το Valerie να χορεύει ακόμα και σήμερα τα πιο απαιτητικά dancefloors. 
 
 
{youtube}4HLY1NTe04M{/youtube}
 
ellafitzerald
 
“Sunshine Of Your Love” - Ella Fitzgerald (Cream) 
 
Οι Jack Bruce και Eric Clapton εμπνεύστηκαν περί τo 1967 το κλασικό ριφφάκι του “Sunshine Of Your Love” έχοντας παρακολουθήσει live την Jimi Hendrix Experience Band στο Λονδίνο. Η live εκδοχή που του επιφύλασσε η μεγάλη κυρία της jazz, Ella Fitzgerald, στο Venetian Rooms του San Francisco δύο χρόνια μετά, καταφέρνει να μεταφέρει όλη την ένταση και την δυναμική του ριφ στα πνευστά, ενώ η φωνή της απλά απογειώνει μια από τις πιο κλασσικές στιγμές της ροκ. Η πρώτη μου επαφή με το κομμάτι ήταν στο επικό ημίωρο σετ του David Holmes για το cd “London Express” του ΝΜΕ, το 2000.
 
 
{youtube}pKTg6VhkafU{/youtube}
 
Hot8BrassBand_HR
 
“Sexual Healing” - Hot 8 Brass Band (Marvin Gaye) 
 
Ο μύθος θέλει τους Hot 8 Brass Band από την Ορλεάνη να είναι ανακάλυψη των ιδιοκτήτων της Tru Thoughts κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού τους εκεί και ενώ η αυθεντική σύνθεση της μπάντας έπαιζε στον δρόμο για να βγάλει το χαρτζιλίκι της. Για τις ανάγκες της συλλογής “Τru Thoughts Covers” του 2009, η μπάντα ηχογράφησε με βάση τα πνευστά το κλασικό soul κομμάτι του Marvin Gaye και ενίοτε τα καλοκαίρια προσθέτει ιδανικά jazz funk vibes σε ένα από τα πιο ερωτικά κομμάτια της μουσικής ιστορίας. Χρωματίζει με ξεχωριστό τρόπο το πρωτότυπο, αλλά και πάλι η σύγκριση καλό είναι να αποφεύγεται.
 
 
{youtube}s75WIkQBYzk{/youtube}
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured