“Running Up That Hill” - Placebo (Kate Bush)
 
Η αυθεντική art rock εκτέλεση της Kate Bush αποδομήθηκε στα χέρια των Placebo: η new wave υφή αντικαταστάθηκε από έρπουσα electro και πηχτή dark pop, διατηρώντας ωστόσο τον οδυνηρό αισθησιασμό της αρχικής εκτέλεσης. Αδιαμφισβήτητο highlight το ανατριχιαστικό εφέ του χτύπου της καρδιάς επί 4:53.
 
BlueCheer
 
“Summertime Blues” - Blue Cheer (Eddie Cochran)
 
Από rockabilly σε proto-metal; Και όμως, μια δεκαετία μετά την επιτυχία του Eddie Cochran, οι ψυχεδελιάρηδες Blue Cheer ρίχνουν τους συνήθεις blues rock τόνους τους και δίνουν την ιστορική πρώτη heavy metal ηχογράφηση που ανέβηκε στα pop charts, με παραμορφωμένο ήχο και κιθάρες-βαριοπούλες.  
 
harry-nilsson
 
“Everybody’s Talking” - Harry Nilsson (Fred Neil)
 
Λίγοι θυμούνται τη χλευαστική σύνθεση του Fred Neil για τους παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας. Το 1969, ο Harry Nilsson πήρε αυτό το προσωπικό μανιφέστο και το έκανε μια παγκόσμια σπαρακτική έκφραση της μοναξιάς και της νοσταλγίας, αλλά και μια διεθνή επιτυχία, ιδίως μέσα από το φιλμ “Midnight’s Cowboy”. 
 
TEMPTATIONS1
 
“Papa Was a Rolling Stone” - The Temptations (Undisputed Truth)
 
Μια μέρα του ’71 ήταν κάποιοι Undisputed Truth που ηχογράφησαν κάτι. Και μετά ήρθαν οι Temptations και πήραν το κάτι και το έκαναν έπος: μια εκτενής ορχηστική εισαγωγή τεσσερισήμισι λεπτών, έξι νότες στο μπάσο, ένα hi-hat, μερικά πνευστά, έγχορδα, wah wah κιθάρες, ένα ηλεκτρικό πιάνο και η σι ελάσσονα να δένει όλο το μείγμα μαζί σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της R&B ιστορίας. 
 
TRENTREZNOR
 
“Immigrant Song” - Trent Reznor feat. Karen O (Led Zeppelin)
 
Το περίφημο κοφτό riff διατηρείται, ο Trent Reznor μεταφέρει την αυθεντική hammer-of-the-gods επέλαση των Led Zeppelin σε industrial επίπεδο και η Karen O δίνει ρέστα σε ρόλο πρωθιέρειας της dark electro. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured