Η Kim Deal μόλις ανακοίνωσε το Live at the Barbican, ένα live άλμπουμ και concert film που καταγράφουν την ξεχωριστή συναυλία που έδωσε στο Barbican του Λονδίνου, την 1η Μαρτίου 2025.
Η βραδιά ήταν η πρώτη φορά στη μακρά διαδρομή της Deal που εμφανίστηκε με πλήρη ορχήστρα: ένα 25μελές μουσικό σύνολο, αναμεσά τους η Shards Choir και μέλη της προσωπικής μπάντας της Deal, οι οποίοι έδωσαν νέα διάσταση στα τραγούδια του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ, Nobody Loves You More (2024), αλλά και σε κομμάτια από τον κατάλογο των Breeders.
Η βραδιά προέκυψε σχεδόν ως self-promo. Ενώ η Deal έκανε τη μίξη του προσωπικού της άλμπουμ στο Hackney, επικοινώνησε με τον Chris Sharp, παλιό συνεργάτη της στην 4AD και πλέον στέλεχος του Barbican, προτείνοντάς του να παρουσιάσει τις ενορχηστρώσεις του δίσκου με πραγματική ορχήστρα. Εκείνος συμφώνησε και το αποτέλεσμα ήταν μία sold-out εμφάνιση που αποθεώθηκε με ένα παρατεταμένο standing ovation. Ο Raymond McGinley των Teenage Fanclub συμμετείχε επίσης ως καλεσμένος σε δύο τραγούδια.
Το Live at the Barbican θα περιλαμβάνει 18 κομμάτια και κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου από την 4AD, μεταξύ άλλων και σε διπλό βινύλιο. Το αντίστοιχο concert film, σε σκηνοθεσία Cuan Roche, θα είναι διαθέσιμo την ίδια ημέρα, ενώ ήδη ένα πολύ ενδιαφέρον 7λεπτο trailer έχει ανέβει στο YouTube.
Η συναυλία ξεκινάει με το “Nobody Loves You More”, διασχίζει διαφορετικές περιόδους της καριέρας της Deal και κλείνει με το “Do You Love Me Now?”, από το εμβληματικό άλμπουμ των Breeders Last Splash του 1993.
Η κυκλοφορία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου παραγωγού και μηχανικού ήχου Steve Albini, ο οποίος είχε ηχογραφήσει μεγάλο μέρος του Nobody Loves You More, πριν από τον θάνατό του το 2024.










