White Stripes
Γιάννης Παπαϊωάννου

   

Σαν να μην πέρασε μια μέρα (ή μάλλον πέρασαν είκοσι χρόνια γεμάτα θόρυβο), οι White Stripes επιστρέφουν με ένα νέο κλιπ για το "Red Rain", από το επετειακό reissue του Get Behind Me Satan. Όχι, δεν γύρισαν σαν ντουέτο ή μπάντα, γύρισαν με φιγούρες δράσης. Κυριολεκτικά. Οι Super7 φιγούρες των Jack και Meg, καρφωμένες σε μια σκηνή από 5.980 τουβλάκια δεμένα με βασιλικό γλάσο, παίζουν ξανά το πιο θεόπνευστα θορυβώδες κομμάτι τους.

Το βίντεο, σκηνοθετημένο από τον Conor Callahan, είναι μια γεμάτη punk καραμπίνα stop-motion, βαμμένη με το κλασικό τρίπτυχο: μαύρο, άσπρο και αίμα. Όσο για τον Jack και τη Meg, το ότι εμφανίζονται πάλι μαζί (έστω και σε πλαστικό) είναι σαν να βλέπεις ένα φάντασμα σε μια garage συναυλία του ’99.

Το Satan βγήκε ξανά σε διπλό βινύλιο (red-smoke και clear με μαυροκόκκινες φλέβες, κάτι σαν punk meets patisserie), ενώ το De Stijl γιόρτασε τα 25 του. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Jack White συνεχίζει ακάθεκτος, παίζοντας παντού, από το Riot Fest μέχρι τα απομεινάρια του CBGB.

Αν η ιστορία του punk είχε κουκλόσπιτο, τώρα απέκτησε και τους White Stripes σε μινιατούρα. Και το "Red Rain" δεν νοσταλγεί καθόλου, καθώς είναι μια οργισμένη υπενθύμιση πως το rock 'n' roll, όταν το πατάς σωστά, μπορεί κι αφήνει ακόμα σημάδι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured