Ναταλία Πετρίτη

Ταυτοποιήθηκε το μοντέλο στο iconic εξώφυλλο του Rio των Duran Duran, 42 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του! Εδώ και δεκαετίες, οι θαυμαστές του συγκροτήματος έκαναν πολλές εικασίες ως προς την ταυτότητα της νεαρής γυναίκας που αποτυπώνεται στο σκίτσο του, το οποίο είχε επιμεληθεί ο Patrick Nagel για το συγκρότημα. Σήμερα έγινε γνωστό ότι αυτή είναι η Marcie Hunt, η οποία αγνοούσε και η ίδια ότι είχε αποτυπωθεί η φιγούρα της στον εμβληματικό δίσκο της δεκαετίας του ’80.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας ήρθε μέσα από ένα Instagram post του Patrick Nagel, στο οποίο η ιστορικός και art broker, Monica Moynihan, ανέφερε ότι το fan account @nagel_angel πέρασε «αμέτρητες ώρες» ψάχνοντας τη φωτογραφία αναφοράς για το εξώφυλλο. Αυτή προερχόταν τελικά από ένα τεύχος της Γαλλικής Vogue από το 1981.

«Θαυμαστές του Patrick Nagel, σήμερα αποκαλύπτουμε δημόσια την πηγή της cover image του εξωφύλλου του Rio των Duran Duran από το 1982, η οποία είναι η Vogue Paris από τον Φεβρουάριο του, 1981», έγραψε η Moynihan. Οι Duran Duran εξέφρασαν και οι ίδιοι την έκπληξή τους με σχετικό repost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Marcie Hunt, η οποία άφησε τη ζωή του μοντέλου για την προστασία της ιδιωτικής της ζωής, σχολίασε και εκείνη το repost των Duran Duran, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε ότι η δική της φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί ως reference στο εξώφυλλο.

«Αυτό είναι τόσο cool! Δεν είχα ιδέα ότι αυτή η φωτογραφία μου είχε χρησιμοποιηθεί ως εξώφυλλο του Rio. Τόσο συναρπαστικό! Λατρεύω τους Duran Duran και χόρευα συχνά τη μουσική τους στα 80s…και αργότερα στον γάμο μου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε προσωπικό της Instagram post, η Hunt πρόσθεσε ευχαριστίες προς τον Patrick Nagel που δεν είναι πλέον στη ζωή, αλλά και στον Barry Hahn, που υπήρξε ο technical assistant του και επιβεβαίωσε ότι το χαμόγελό της στη φωτογραφία ενέπνευσε τη δημιουργία του εξωφύλλου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured