Ναταλία Πετρίτη

Την πρώτη τους συναυλία εδώ και μισή δεκαετία έδωσαν οι εμβληματικοί Massive Attack, οι οποίοι και προσκάλεσαν επί σκηνής την Elizabeth Fraser για μια ερμηνεία του Song To The Siren”.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα Gothenburg Film Studios της Σουηδίας στις 5 Ιουνίου και ήταν η πρώτη που έδωσε το συγκρότημα μετά τον θάνατο του κιθαρίστα του, Angelo Bruschini, την περασμένη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του set, το κοινό δεν είχε την ευκαιρία να δει μόνο την τραγουδίστρια των Cocteau Twins ως surprise guest, αλλά και τους Horace Andy και Young Fathers, σε ερμηνείες κομματιών όπως τα “Teardrop”, “Black Milk”, “Hymn of the Big Wheel” και “Angel”. Σε κάθε περίπτωση, το “Song To The Siren” ήταν αυτό που ξεχώρισε στη μέση του set, με τους μουσικούς να δίνουν μια νέα πνοή στο original του Tim Buckley που έγινε ευρέως γνωστό το 1983 μέσα από τη διασκευή των This Mortal Coil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το επί χρόνια μέλος των Massive Attack, Deborah Miller, συμμετείχε επίσης στη συναυλία, ερμηνεύοντας τα κλασικά “Unfinished Sympathy” και “Safe From Harm”. Μιλώντας για το τελευταίο, ο 3D (ή κατά κόσμον Robert Del Naja), εξήγησε πως η performance εκείνης της βραδιάς ήταν μια ένδειξη αλληλεγγύης για τους ανθρώπους στη Γάζα. Υπενθυμίζεται πως οι Massive Attack στηρίζουν το μποϋκοτάζ συναυλιακών εμφανίσεων στο Ισραήλ από το 1999.

Η setlist των Massive Attack:

‘Risingson’

‘Girl I Love You’ (with Horace Andy)

‘Black Milk’ (with Elizabeth Fraser)

‘Hymn of the Big Wheel’ (with Horace Andy)

‘Take It There’

‘Future Proof’

‘Song to the Siren’ (Tim Buckley cover) (with Elizabeth Fraser)

‘Inertia Creeps’

‘ROckwrok’ (Ultravox cover)

‘Angel’ (with Horace Andy)

‘Safe From Harm’

‘Unfinished Sympathy’

‘Karmacoma’

‘Teardrop’ (with Elizabeth Fraser)

‘Levels’ (Avicii cover)

‘Group Four’ (with Elizabeth Fraser)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured