Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε ο μπασίστας των Βρετανών Ultravox, Chris Cross (γεν. Chris Allen). Τα νέα του θανάτου του έγιναν γνωστά με λίγες ημέρες καθυστέρησης από τον επί χρόνια bandmate του, Midge Ure. Ο ίδιος μοιράστηκε σχετικό statement στον λογαριασμό των Ultravox στο Instagram, αποκαλώντας τον «την κόλλα που κρατούσε τη μπάντα ενωμένη».

Ο Billy Currie, που έπαιζε keyboard και έγχορδα στους Ultravox, αποχαιρέτησε τον Cross σε ξεχωριστή ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Chris. Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Κυρίως γελώντας».

Γεννημένος στο Tottenham του Λονδίνου το 1952, ο Cross συμμετείχε σε διάφορες τοπικές μπάντες πριν μπει στους Stoned Rose μαζί με τα μελλοντικά μέλη των Ritzi, Pete Hughes και Mick Carroll. Το 1974 ίδρυσε τους Ultravox με το original όνομά τους, Tiger Lily.

Το original lineup του συγκροτήματος αποτελούνταν από τους Cross (γνωστός τότε ως Chris St. John), Dennis Leigh (γνωστός αργότερα ως John Foxx), Stevie Shears και Warren Cann. Ο Currie μπήκε στο συγκρότημα αργότερα.

Αφού υπέγραψαν στην Island Records το 1976, το art rock συγκρότημα επέλεξε το όνομα Ultravox! κυκλοφορώντας τον ομώνυμο δίσκο του το 1977. Co-produced από τους Steve Lillywhite και Brian Eno, το ντεμπούτο τους υπήρξε εμπορική αποτυχία.

Τα follow-ups με τίτλο Ha!-Ha!-Ha! και Systems of Romance θα έβλεπαν επίσης χαμηλές πωλήσεις, όμως το breakout θα ερχόταν το 1980 με το Vienna.

Ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος θα κυκλοφορούσε το 2012 με τίτλο Brilliant.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured