Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου με τίτλο Music for Man Ray ανακοίνωσαν οι SQÜRL, το duo δηλαδή του σκηνοθέτη Jim Jarmusch και του συνθέτη Carter Logan. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από τη Sacred Bones και θα αποτελεί «μια ηχητική εξερεύνηση των κινηματογραφικών έργων του Ντανταϊστή πρωτοπόρου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι SQÜRL εξετάζουν το έργο του Man Ray, μιας που τα τελευταία οκτώ χρόνια επιμελούνται το live score για τις ταινίες μικρού μήκους του καλλιτέχνη που προβάλλονται σε venues σε όλο τον κόσμο. Η νέα κυκλοφορία τους συμπίπτει με την 100η επέτειο από την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Man Ray και την προσφάτως restored ανθολογία Man Ray: Return to Reason, που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών.

Οι ηχογραφήσεις για τον νέο δίσκο «γεννήθηκαν» σε μια performance του duo στο Centre Pompidou του Παρισίου, που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023. 

Ως προς το Man Ray: Return to Reason, η ανθολογία περιλαμβάνει τέσσερις βουβές ταινίες του Man Ray: τις Étoile de mer (1928), Emak bakia (1926), Le Retour á la Raison (1923) και Les Mysteres du Château de (1929) — όλες τους με original score από τους SQÜRL. Η ανθολογία θα ανοίξει στο IFC Center της Νέα Υόρκης στις 15 Μαΐου.

Music of Man Ray Artwork:

 

Music of Man Ray Tracklist:

01. Starfish

02. Leave Me Alone

03. The Return

04. Castle of Dice

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured