Ναταλία Πετρίτη

Στο Broadway θα κάνει πρεμιέρα η θεατρική διασκευή του musical του Sufjan Stevens, Illinois, βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο του 2005. Το υβριδικό dance-musical θα ανέβει στο St. James Theatre τον ερχόμενο Απρίλιο υπό τον τίτλο Illinoise, με τις παραστάσεις να προγραμματίζονται μέχρι και τον Αύγουστο του 2024.

Η μουσική και οι στίχοι του musical θα είναι φυσικά του Stevens, ενώ τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Justin Peck (που βρέθηκε πίσω από τις χορογραφίες του West Side Story του Steven Spielberg). Ως προς την ιστορία, αυτή γράφτηκε από τη βραβευμένη με Peck και Pulitzer Prize, Jackie Sibblies Drury.

Το llinoise χαρακτηρίζεται ως μια «coming-of-age ιστορία που μεταφέρει το κοινό μέσα από ένα ταξίδι στην καρδιά της Αμερικής – από το campfire storytelling στις άκρες του κόσμου — όλα ειπωμένα μέσα από ένα μοναδικό μείγμα μουσικής, χορού και θεάτρου». Στην παραγωγή περιλαμβάνονται νέες συνθέσεις για όλο τον δίσκο, όπως και «ιμπρεσιονιστική χορογραφία» και «διηγήσεις για την αυτό-ανακάλυψη και την κοινότητα».

Ο Stevens κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Javelin τον Οκτώβριο του 2023. Ένα μήνα πριν είχε κάνει γνωστό ότι είχε διαγνωστεί από το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο τον έβαλε στη διαδικασία να μάθει να περπατά από την αρχή.

Δείτε φωτογραφίες του Illinoise:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured