Ναταλία Πετρίτη

Aντισυλληπτικά χάπια και προφυλακτικά μοιράζει η Olivia Rodrigo στην GUTS Tour της, σε μια statement κίνησή της με στόχο την ενίσχυση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του ακροατηρίου της. Όλα αυτά, όσο στις ΗΠΑ έχει πλέον τεθεί εκτός νόμου σε πολλές πολιτείες η διαδικασία της άμβλωσης, οδηγώντας σε πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών και θηλυκοτήτων.

Προτού ξεκινήσει τη δεύτερη headlining tour της τον περασμένο μήνα, η Olivia Rodrigo είχε μοιραστεί ένα video στο οποίο εξέφραζε τη στήριξή της για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, ανακοινώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στο Fund 4 Good initiative. Το fund όχι μόνο παρέχει on-the-ground υγειονομική στήριξη σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη – μοιράζοντας τα προαναφερθέντα πακέτα αντισυλληπτικών και προφυλακτικών – αλλά και δίνοντας χρήματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της κοινότητας για την εκπαίδευση των γυναικών, την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την ενίσχυση της υγειονομικής ελευθερίας. Ένα μέρος των εσόδων της περιοδείας της Rodrigo θα διατεθεί επίσης απευθείας στο Εθνικό Δίκτυο Αμβλώσεων των ΗΠΑ.

Η Rodrigo μοιράζει κατά τη διάρκεια των shows της και πληροφορίες ως προς το πού μπορεί να βρει κανείς ασφαλή πρόσβαση στη διαδικασία μιας άμβλωσης, όπως και τηλεφωνικούς αριθμούς παροχής βοήθειας γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Η ίδια μάλιστα εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο Missouri, πολιτεία όπου η ανατροπή του νομοσχεδίου Roe v. Wade το 2022 έθεσε εκτός νόμου σχεδόν όλες τις διαδικασίες άμβλωσης.

Η GUTS World Tour συνεχίζεται την άνοιξη, με στάσεις στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και δεκάδες ακόμη προορισμούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured