Ναταλία Πετρίτη

Το soundtrack του επικείμενου ντοκιμαντέρ του αποκάλυψε ο Brian Eno, το οποίο φέρει τον τίτλο Eno και είναι μια παραγωγή σε σκηνοθεσία του Gary Hustwit. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival και το 17-track OST της θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 7 Ιουνίου. Από τις 19 Απριλίου, όλα του τα κομμάτια θα είναι διαθέσιμα για ακρόαση, ενώ ο θρυλικός καλλιτέχνης έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το “Lighthouse #429”.

Τα 17 tracks του soundtrack προέρχονται από 14 δίσκους του καλλιτέχνη, ενώ σε αυτά συγκαταλέγονται και μερικά previously-unreleased κομμάτια. Μαζί βλέπουμε και μερικές μόλις από τις δεκάδες συνεργασίες του Eno, με καλλιτέχνες όπως οι Daniel Lanois, Fred again.., David Byrne, John Cale, Roger Eno και άλλοι.

Μιλώντας για το soundtrack, ο Eno αναφέρθηκε στη δημιουργική διαδικασία: «Ο Picasso κάποτε είπε: Η έμπνευση υπάρχει, αλλά πρέπει να σε βρει την ώρα που δουλεύεις. Εγώ δεν περιμένω για να μου έρθει έμπνευση: ξεκινάω να δουλεύω και (αν είμαι τυχερός) εμπνέομαι. Και αν δεν είμαι τυχερός, το κρατάω μέχρι να αλλάξει η τύχη μου. Είμαι σίγουρος και άνετος στο να πιστέψω ότι κάπου θα βγει στο τέλος».

Το single “Lighthouse #429” είναι ένα instrumental track από το Sonos radio station του ίδιου του Eno και αποτελεί το πρώτο δημόσιο release του σταθμού.

Το ντοκιμαντέρ Eno είναι η πρώτη authorized κινηματογραφική καταγραφή της ζωής του Eno, με ακυκλοφόρητο υλικό και μια διεισδυτική ματιά στο αρχείο του Eno και τη visual art του ίδιου.

Eno (Original Motion Picture Soundtrack) Artwork:

 

Eno (Original Motion Picture Soundtrack) Tracklist:

01. All I Remember

02. The Secret Place (with Daniel Lanois and Roger Eno)

03. Cmon (with Fred again..)

04. Ho Renomo (with Cluster)

05. Sky Saw

06. Spinning Away (with John Cale)

07. Motion In Field (with Tom Rogerson)

08. There Were Bells

09. Third Uncle

10. Everything That Happen (with David Byrne)

11. Stiff

12. Emerald & Lime (with Leo Abrahams and Jon Hopkins)

13. Hardly Me

14. Regiment (with David Byrne)

15. Fractal Zoom

16. Lighthouse #429

17. By This River (Live at The Acropolis) (with Roger Eno)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured