Ναταλία Πετρίτη

Σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς φαίνεται πως πιστεύει στη θεωρία συνομωσίας που εμπλέκει την Taylor Swift με την προεκλογική καμπάνια των Δημοκρατικών για τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης. Το Fox News ήταν αυτό που δημοσιοποίησε πρώτο τη θεωρία συνομωσίας τον περασμένο Ιανουάριο, αναφερόμενο στην τραγουδίστρια ως «psyop του Πενταγώνου», που θα βοηθούσε τον Joe Biden να επανεκλεγεί το 2024.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 8 μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 902 ενήλικες. Το 46% αυτών είχαν ήδη ακούσει την psyop θεωρία, με το 18% αυτών αναφέρει ότι πίστευε σε αυτήν.

Το 71% εκείνων που πιστεύουν στη θεωρία εμφανίζεται φιλικά προσκείμενο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με το 83% αυτών να αναφέρει μάλιστα ότι πιθανότατα θα στηρίξει τον Donald Trump στις εκλογές. Το 73% του ίδιου σώματος φαίνεται επίσης να υποστηρίζει ότι οι εκλογές του 2020 ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

Η Swift ενθάρρυνε τους fans της να κάνουν δήλωση για να συμμετέχουν στις εκλογές το περασμένο φθινόπωρο, η ίδια δεν έχει υποστηρίξει ωστόσο δημόσια κάποιον υποψήφιο για την ώρα. Το 2020 είχε στηρίξει τον Biden.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured