Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο single με τίτλο Kleptocracy” κυκλοφόρησαν οι OMD (Orchestral Manoeuvres In The Dark), εν μέσω της περιοδείας που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο σε ευρωπαϊκούς προορισμούς και την πατρίδα τους, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κομμάτι περιλαμβάνεται στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, Bauhaus Staircase, με το αγαπημένο duo να το χαρακτηρίζει ως το πιο πολιτικό που έχει γράψει ποτέ.

Συγκεκριμένα, ο Andy McCluskey δήλωσε για το track: «Αυτό είναι το πιο πολιτικό κομμάτι που έχουμε ηχογραφήσει ποτέ. Το συγκρότημα πιστεύει ότι η δημοκρατία είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος να ισορροπήσουν διαφορετικές απόψεις και να δημιουργηθεί μια λειτουργική αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Δυστυχώς ζούμε σε καιρούς που βλέπουμε να μας κυβερνούν κλέφτες και σκανδαλώδεις ψεύτες. Η δημοκρατία υπονομεύεται από την κλεπτοκρατία».

Ο δίσκος των OMD κυκλοφόρησε το 2023 στα πλαίσια του εορτασμού της 40ης επετείου από τον σχηματισμό του συγκροτήματος. Είναι επίσης το πρώτο δείγμα δουλειάς τους μετά το επιτυχημένο 13ο studio album τους με τίτλο The Punishment of Luxury, από το 2017.

Ακούστε το “Kleptocracy”:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured