Ναταλία Πετρίτη

Πέθανε στα 76 της χρόνια η Melanie, τραγουδίστρια του Brand New Key” και μια από τις τρεις solo γυναικείες συμμετοχές του θρυλικού φεστιβάλ του Woodstock. Την είδηση έκαναν γνωστή τα τρία της παιδιά, Leilah, Jeordie και Beau Jarred, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου.

Γεννημένη ως Melanie Safka στο Queens της Νέας Υόρκης, η Melanie ξεκίνησε την καριέρα της σε folk clubs όπως το The Bitter End στο Greenwich Village στα μέσα της δεκαετίας του ‘60. Αφού αρχικά υπέγραψε συμβόλαιο στην Columbia Records, προχώρησε στη Buddah Records και είδε το όνομάτ της στα charts της Ευρώπης. Το 1969, έφτασε στο No. 1 της Γαλλίας με το single “Bobo’s Party”, ενώ σημείωσε επιτυχία και στην Ολλανδία με το κομμάτι “Beautiful People”.

Η Melanie ήταν ακόμη άγνωστη όταν εμφανίστηκε στο Woodstock στα 22 της χρόνια, ως μόλις μια από τις τρεις solo γυναίκες καλλιτέχνιδες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Η ίδια θα περιέγραφε την εμπειρία ως «εξωπραγματική» τα επόμενα χρόνια, ενώ αυτή θα εκκινούσε και την καριέρα της στις ΗΠΑ στα ‘70s. Το κομμάτι της “Lay Down (Candles in the Rain)”, θα έφτανε στο No. 6 του Billboard Hot 100.

Η Melanie θα συνέχιζε με hits όπως τα “Peace Will Come (According to Plan)” αλλά και μια διασκευή στο κομμάτι των Rolling Stones “Ruby Tuesday”, προτού δημιουργήσει το δικό της label, Neighborhood Records, το 1971. Το πρώτο της Neighborhood ήταν το “Brand New Key” και υπήρξε τεράστια επιτυχία. Έφτασε μάλιστα στο No. 1 στο Hot 100, αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, η Melanie πρόσφατα υπέγραψε με το label Cleopatra και είχε ξεκινήσει τις εργασίες για την επανέκδοση ολόκληρου του μουσικού της καταλόγου. Η ίδια δούλευε παράλληλα πάνω στον 32ο δίσκο της καριέρας της, ένα covers LP με τίτλο Second Hand Smoke. Μέχρι στιγμής, η Melanie είχε ηχογραφήσει διασκευές στο “Hurt” των Nine Inch Nails, το “Creep” των Radiohead, το “Nights In White Satin” των Moody Blues, το “Enjoy the Silence” των Depeche Mode και το “Everyone Says Hi” του David Bowie.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured