Ναταλία Πετρίτη

Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει ολόκληρη την καριέρα των post-rock θρύλων Mogwai θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο South by Southwest, το οποίο και φέρει τον τίτλο If the Stars Had a Sound. Και αυτό απέκτησε μόλις το πρώτο του trailer, που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Ο επί χρόνια συνεργάτης των Mogwai, Antony Crook, σκηνοθέτησε την ταινία, συνδυάζοντας αρχειακό υλικό από το ξεκίνημά τους στα μέσα των ‘90s, μέχρι και τη δημιουργία του δίσκου του 2021 με τίτλο As the Love Continues, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ σε σχετικό press release, ο Stuart Braithwaite των Mogwai ανέφερε: «Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τον κόσμο που θα δει την ταινία του Antony, If the Stars Had a Sound. Ξεκίνησε αρχικά ως ταινία μικρού μήκους σχετικά με την απόδρασή μας από τη Σκωτία προς τη Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσουμε στις αρχές του 2020, αλλά όταν προέκυψε η πανδημία όλα άλλαξαν. Τόσο εμείς όσο και ο Antony επιμείναμε με τον δίσκο και την ταινία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τη δεύτερη να μεγαλώνει. Η ταινία του Antony λέει την ιστορία του πώς βρεθήκαμε όλοι μας στην άλλη πλευρά. Νομίζω ότι έχει φτιάξει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Στην παραγωγή του If the Stars Had Sound βρέθηκαν οι Kyrie MacTavish, Naysun Alae-Carew για τον Blazing Griffin, Marco Colombo και Mattia Della Puppa για την Adler Entertainment.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured