Ναταλία Πετρίτη

«Οι Rage Against the Machine δεν θα ξαναβγούν σε περιοδεία ούτε θα εμφανιστούν ζωντανά ποτέ ξανά», δήλωσε πρόσφατα ο drummer του θρυλικού συγκροτήματος, Brad Wilk, σχετικά με το ενδεχόμενο να τους ξαναδούμε μαζί.

Συγκεκριμένα, ο Wilk προχώρησε στη δήλωση που απογοήτευσε το φανατικό κοινό της μπάντας μέσα από ένα Instagram post την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό έγραφε: «Ξέρω ότι πολύς κόσμος περιμένει από εμάς νέες ημερομηνίες περιοδείας για όλα τα ακυρωμένα RATM shows. Δεν θέλω να δίνω ελπίδες στον κόσμο ή σε εμένα άλλο πια. Γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία σχετικά με το ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, θέλω να σας αφήσω να μάθετε ότι οι RATM (Tim [Commerford], Zack [de la Rocha], Tom [Morello], και εγώ) δεν θα ξαναβγούμε ποτέ σε περιοδεία και δεν θα παίξουμε ζωντανά ποτέ ξανά».

«Λυπάμαι για εσάς από περιμένατε αυτό να συμβεί, εύχομαι να συνέβαινε», συμπληρώνει ο Wilk.

Οι Rage Against the Machine είχαν αρχικά ανακοινώσει την πρόθεσή τους για επανένωση το 2019, όμως λόγω της πανδημίας η περιοδεία τους καθυστέρησε μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συναυλίας τους, ο de la Rocha υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, γεγονός που ανάγκασε τελικά το συγκρότημα να ακυρώσει το δεύτερο σκέλος της περιοδείας του στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του τον Μάιο του 2023, ο Morello ρωτήθηκε εάν το συγκρότημα σκόπευε ποτέ να προγραμματίσει εκ νέου τις ακυρωμένες ημερομηνίες της περιοδείας. «Αν δεν υπάρξει ποτέ άλλη συναυλία, νομίζω ότι αυτή η περιοδεία θα ευθύνεται», δήλωσε στο Rolling Stone. «Δεν έχει να κάνει με το πόσο περιοδεύεις. Έχει να κάνει με το πώς είναι εκείνες τις στιγμές που το κάνεις. Οι Rage Against the Machine έχει δώσει 19 συναυλίες τα τελευταία 12 χρόνια. Και η απήχηση αυτών των 19 συναυλιών, όταν μιλάς με θαυμαστές, νιώθεις ότι ήταν ιστορικά γεγονότα που προάγουν την ιδέα του πώς είναι αυτό το συγκρότημα ζωντανά στη σκηνή.»

«Οι Rage Against the Machine είναι σαν το δαχτυλίδι στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πρόσθεσε ο Morello. «Ξετρελαίνει τους άντρες. Τρελαίνει τους δημοσιογράφους. Τρελαίνει τους ανθρώπους της δισκογραφικής βιομηχανίας. Το θέλουν. Θέλουν αυτό το πράγμα και τρελαίνονται. Αν θα υπάρξουν Rage shows, ή αν δεν θα υπάρξουν Rage shows, θα το ακούσετε από το συγκρότημα».

Τον Νοέμβριο του 2023, οι Rage Against the Machine εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέρος της τάξης του 2023. Ο Morello ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που παρευρέθηκε στην τελετή. Οι Rage Against the Machine είχαν προηγουμένως διαλυθεί το 2000 πριν επανενωθούν το 2007. Χώρισαν δρόμους για δεύτερη φορά το 2011.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured