Ναταλία Πετρίτη

Το Working Class Hero” του John Lennon διασκεύασαν από κοινού οι Cat Power και Iggy Pop για να τιμήσουν τη θρυλική Marianne Faithfull. Πιο συγκεκριμένα, η διασκευή των δύο καλλιτεχνών θα περιλαμβάνεται σε επικείμενη συλλογή που θα κυκλοφορήσει προς τιμήν της τραγουδοποιού με τίτλο The Faithful: A Tribute to Marianne Faithfull.

Η κυκλοφορία του δίσκου θα πραγματοποιηθεί από τις In The Q Records, BANDBOX και Women of Rock Oral History Project και σκοπός της είναι η συλλογή χρημάτων που θα βοηθήσουν την Faithfull στην ανάρρωσή της από τον  Long COVID.

Η εκδοχή του κομματιού από την Chan Marshall και τον Pop είναι ένα homage σε αυτήν την Faithfull από το 1979. Στο The Faithful: A Tribute to Marianne Faithfull συμμετέχουν επίσης οι Shirley Manson, Peaches, Lydia Lunch, Bush Tetras, Donita Sparks και πολλοί ακόμα. Αυτός θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και θα είναι διαθέσιμος σε ψηφιακή εκδοχή και διπλό LP.

Παράλληλα, η Marshall ετοιμάζεται για μια μεγάλη tour για την προώθηση του νέου live album της, Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, όπου επαναδημιουργεί τη θρυλική συναυλία του Bob Dylan από το 1966.

Όσο για τον Pop, εκείνος πρόσφατα παρουσίασε επεισόδιο της ραδιοφωνικής του εκπομπής με τον Tom Waits, όπου μοιράστηκαν ιστορίες και έπαιξαν μουσικές των Alex Chilton, Captain Beefheart, Jerry Lee Lewis και πολλών ακόμη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured