Ναταλία Πετρίτη

Στην προσπάθεια του David Bowie να κλέψει το κομμάτι τους με τίτλο My Girl” για τις ανάγκες του Ashes to Ashes” αναφέρθηκαν πρόσφατα οι Madness, σε ένα Q&A session τους με τον δημοσιογράφο Stevie Chick.

Η αγαπημένη ska μπάντα των Chris Foreman, Mike Barson, Lee Thompson, Graham “Suggs” McPherson, Dan Woodgate και Mark Bedford αναφέρθηκε στην ιστορία, με τον Woodgate να λέει χαρακτηριστικά: «Ο David Bowie μας είπε ότι προσπάθησε να κλέψει το κομμάτι μας “My Girl”, όμως δεν κατάφερε να βρει τον κατάλληλο drummer για να το κάνει. Θα έπρεπε απλά να μου το ζητήσει. Αν ακούσετε τα δύο κομμάτια, ακούγονται το ίδιο», δήλωσε ο drummer του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα είχε προηγουμένως αναφερθεί στο περιστατικό στο memoir του που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο Before We Was We.

«Οι Clive Langer και Alan Winstanley βρέθηκαν στην παραγωγή του Absolute Beginners για τον David Bowie, και ο Clive μου είπε μια ιστορία που του είχε πει ο Bowie για το “Ashes to Ashes”, που κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες μετά το “My Girl”», γράφει ο Woodgate σε απόσπασμα του βιβλίου το 2019.

«Ο Bowie είχε αναφέρει ότι έψαχνε έναν drummer για να βγάλει τα beats του “My Girl” στο “Ashes to Ashes”, όμως δήλωσε ότι δεν είχε βρει κάποιον για να παράξει το ίδιο feeling με εμένα. Είπε: «Υπάρχει κάτι με την αίσθησή του που είναι φανταστικό και κανένας από τους Αμερικανούς drummers δεν μπορεί να το κάνει». Ο Clive ήρθε σ΄εμένα και μου είπε: «Woody, συνειδητοποιείς ότι αν βάλεις το “Ashes to Ashes” πάνω από το “My Girl” ακούγονται το ίδιο;»».

Ο Woodgate συνεχίζει: «Εν πάση περιπτώσει, κάπως παραφούσκωσε το εγώ μου και με εκνεύρισε ταυτόχρονα. Σκέφτηκα: «ο David Bowie θα μπορούσε να με έχει γαμημένα ρωτήσει»».

Ο keyboardist των Madness, Mike Barson, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Λοιπόν, δεν θέλω να σας πω τι έκλεψαεγώ από τον Bowie! Εννοώ, πιστεύω ότι όλοι κλέβουμε λιγάκι!». Δεν έχει και άδικο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured