Ναταλία Πετρίτη

Οι Sleaford Mods ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της διασκευής που έκαναν στο κλασικό τραγούδι των Pet Shop Boys, “West End Girls” καθώς και ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Shelter με το οποίο συνεργάζονται εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε και το video clip που σκηνοθέτησε ο Ewen Spencer. Το ντουέτο από το Nottingham δημιούργησε αυτή την εκδοχή του κλασικού single του 1986 κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και έπειτα ζήτησε την έγκριση του Neil Tennant και του Chris Lowe ώστε να το κυκλοφορήσει.

Οι Pet Shop Boys έχουν υπάρξει μια σημαντική επιρροή για τους Sleaford Mods και αυτό είναι προφανές από τον τρόπο που προσεγγίζουν τη μουσική τους.  «Το “West End Girls” είναι ένα τραγούδι που αγαπώ πολύ, το τραγούδι για την ενηλικίωση μου με πολλές έννοιες», είπε ο Andrew Fearn ενώ ο Jason Williamson πρόσθεσε: «Έχω ακούσει πολύ τα άλμπουμ των Pet Shop Boys, “Please” και “Actually”, και η μουσική εξακολουθεί να είναι τόσο επίκαιρη. Όταν ο Andrew πρότεινε να διασκευάσουμε το “West End Girls”, θεωρήσαμε σημαντικό να τιμήσουμε τη λαμπρότητα του κομματιού. Έτσι, όταν ο Neil και ο Chris έδωσαν την ευλογία τους για τη διασκευή, τα μικροσκοπικά μυαλά μας αναστατώθηκαν, και όταν λάβαμε το remix τους… ήταν σχεδόν μεγαλειώδες. Ήταν ιδιοφυές!"

Από την πλευρά τους, οι Pet Shop Boys είπαν πως εντυπωσιάστηκαν με τη μορφή που πήρε το κλασικό τους τραγούδι το 2023, δηλώνοντας: «Οι Sleaford Mods έφεραν πίσω τα East End αγόρια πίσω στους West End δρόμους για έναν εξαιρετικά σημαντικό σκοπό και λατρεύουμε την νέα τους διασκευή.»

Η διασκευή του “West End Girls” από τους Sleaford Mods είναι ήδη διαθέσιμη ψηφιακά ενώ θα κυκλοφορήσει ένα 7” βινύλιο σε περιορισμένα αντίτυπα που θα πωλείται στις συναυλίες του συγκροτήματος. Επιπλέον, στις 15 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει κι ένα 12” βινύλιο που θα περιέχει το single και τα remixes των Pet Shop Boys, HiFi Sean και Extnnddntwrk.  Τα έσοδα από όλες τις πωλήσεις του “West End Girls” θα διατεθούν από τους Sleaford Mods στο Shelter, ακολουθώντας την προηγούμενη καμπάνια που είχαν τρέξει μέσα στη χρονιά, με το συλλεκτικό t-shirt με το artwork που είχε δημιουργήσει ο Cold War Steve για το single “UK Grim”. Περισσότερα για το Shelter https://www.shelter.org.uk/

Ο Jason Williams δήλωσε για την απόφασή τους να δωρίσουν τα έσοδα: «Θέλαμε να κάνουμε και πάλι κάτι για το Shelter με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων. Κι έτσι είπαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο. Η δουλειά τους είναι σημαντική και δυστυχώς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Χαιρόμαστε πολύ που τα έσοδα από το single μπορούν να διατεθούν εκεί και αν έρθετε σε live μας και έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε μια δωρεά θα το εκτιμήσουμε πολύ και οι δύο.»

Οι Sleaford Mods βρίσκονται στο μέσο της μεγαλύτερης περιοδείας τους μέχρι στιγμής με αφορμή το “UK GRIM” που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Περισσότερα για τις επερχόμενες εμφανίσεις τους:

www.sleafordmods.com/live.     

https://www.youtube.com/watch?v=0nTTGw2tXWU

STREAM / BUY

https://sleafordmods.ffm.to/westendgirls

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records με την υποστήριξη της THE HUBSTERS

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured