Ναταλία Πετρίτη

Με τη βοήθεια του ΑΙ θα επαναδημιουργηθεί από ό,τι φαίνεται η φωνή της Edith Piaf για επικείμενο biopic της Warner Music Entertainment, με την εταιρεία να έχει λάβει την απαραίτητη άδεια του Edith Piaf estate.

Η εμβληματική Γαλλίδα τραγουδίστρια θα «αφηγηθεί» τη δική της ιστορία στην ταινία, η οποία θα είναι μάλιστα η πρώτη στην κατηγορία της που θα κάνει χρήση της εν λόγω τεχνολογίας. Τιτλοφορούμενη EDITH, η ταινία θα κάνει χρήση σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις και φωτογραφίες της ίδιας – μέρος των οποίων είναι τουλάχιστον 80 ετών. Στη μεγάλη οθόνη θα δούμε μάλιστα και animated δημιουργίες μαζί με αρχειακό υλικό.

Το EDITH θα λαμβάνει φυσικά χώρα στο Παρίσι, τον τόπο καταγωγής της Piaf, αλλά και στη Νέα Υόρκη, αφηγούμενο τη σύντομη μα και άκρως επιδραστική ζωή της από τα 1920s μέχρι και τα 1960s. Στο soundtrack θα δούμε βεβαίως και μερικές από τις original ηχογραφήσεις της, όπως τα κομμάτια “La Vie en rose” και “Non, je ne regrette rien”.

Το EDITH είναι βασισμένο στην ιδέα της Julie Veille, η οποία συνέγραψε το σενάριο με τον Gilles Marliac.

Περισσότερα AI biopics φαίνεται πως πλησιάζουν ωστόσο σε παραγωγή, με το YouTube να εργάζεται αυτήν την περίοδο για την παραγωγή ενός AI tool που θα επιτρέπει σε δημιουργούς να φτιάχνουν τα δικά τους videos με vocals αγαπημένων καλλιτεχνών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured