Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός νέου piano album με τίτλο Philip Glass Solo ανακοίνωσε ο χαρισματικός Philip Glass, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιανουαρίου από την Orange Mountain Music σε digital formats και limited βινύλια. Δείτε πιο κάτω την πλήρη tracklist, το εξώφυλλο, όπως και ένα preview clip του Glass στο οποίο παίζει πιάνο στο σπίτι του.

Ηχογραφημένο στο home studio του ίδιου στη Νέα Υόρκη – από το 2020 έως το 2021 – το album περιλαμβάνει ένα κομμάτι από το Glassworks του 1982, πολλαπλές εκδοχές του solo piano piece του με τίτλο “Metamorphosis,” ένα organ piece σε σύνθεση που προοριζόταν για τον Dalai Lama το 1978 και μια reworked εκδοχή του “Truman Sleeps” από το κλασσικό score της ταινίας του 1998, The Truman Show.

Μιλώντας για τον δίσκο, ο Glass ανέφερε:

«Αυτός ο δίσκος επισκέπτεται ξανά τα έργα μου για πιάνο. Από το 2020-2021 είχα χρόνο στο σπίτι να εξασκήσω τα έργα που έπαιζα πολλά χρόνια. Αυτός ο δίσκος είναι ταυτόχρονα μια χρονοκάψουλα του 2021 και ένας προβληματισμός για τη σύνθεση και την πρακτική δεκαετιών. Με άλλα λόγια, ένα ντοκουμέντο για την τρέχουσα σκέψη μου για τη μουσική. Υπάρχει επίσης το ζήτημα του τόπου. Αυτό είναι το πιάνο μου, το όργανο στο οποίο γράφτηκε το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής. Είναι επίσης το ίδιο δωμάτιο όπου εργάστηκα για δεκαετίες στη μέση της ενέργειας που μου προσέφερε η ίδια η πόλη της Νέας Υόρκης. Ο ακροατής μπορεί να ακούσει το ήσυχο βουητό της Νέας Υόρκης στο βάθος ή να νιώσει την επίδραση του χρόνου και της μνήμης που προσφέρει αυτός ο χώρος. Στο βαθμό που ήταν δυνατό, έφτιαξα αυτόν τον δίσκο για να προσκαλέσω τον ακροατή».

philip-glass-solo_cover_300dpi

Philip Glass - Philip Glass Solo

01 Opening

02 Mad Rush

03 Metamorphosis I

04 Metamorphosis II

05 Metamorphosis III

06 Metamorphosis V

07 Truman Sleeps

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured