Ναταλία Πετρίτη

Ακόμα μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής των Aerosmith, Steven Tyler, της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν έφηβη, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, και οι δύο ισχυρισμοί προέρχονται από δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα το καλοκαίρι του 1975 στη Νέα Υόρκη. Η ενάγουσα Jeanne Bellino, πρώην έφηβο μοντέλο, που ήταν 17 ετών εκείνη την εποχή, ζητά απροσδιόριστη ως τώρα αποζημίωση στη μήνυση, η οποία αναφέρει τη «βία με κίνητρο το φύλο» ως αιτία της αγωγής.

Στην αγωγή, η Bellino ισχυρίστηκε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Tyler, 27 ετών τότε, μέσω ενός φίλου που είχε κανονίσει να συναντηθούν με τους Aerosmith στο ξενοδοχείο Warwick μετά από μια επίδειξη μόδας στο Μανχάταν όπου και η Bellino δούλευε. Από εκεί, η Bellino, ο φίλος της, ο Tyler, και μέλη της μπάντας του άρχισαν να περπατούν μαζί στην Έκτη Λεωφόρο. Σε αυτό το σημείο, η Bellino ισχυρίζεται ότι ρώτησε τον τραγουδιστή για έναν στίχο τραγουδιού και ότι εκείνος εκνευρίστηκε, στριμώχνοντας με τη βία τη Bellino σε έναν κοντινό τηλεφωνικό θάλαμο.

Η μήνυση αναφέρει: «Ενώ την κρατούσε αιχμάλωτη, ο Tyler κόλλησε τη γλώσσα του στο λαιμό της και έβαλε τα χέρια του στο σώμα της, στο στήθος, στους γλουτούς και στα γεννητικά της όργανα, μετακινώντας και αφαιρώντας τα ρούχα και καρφώνοντάς την στον τοίχο του τηλεφωνικού θαλάμου. Καθώς ο Tyler ψηλαφούσε την ενάγουσα, την παρενοχολούσε προσποιούμενος ότι έκανε σεξ μαζί της. Οι άλλοι στέκονταν έξω από τον τηλεφωνικό θάλαμο γελώντας και καθώς οι περαστικοί παρακολουθούσαν τι συνέβαινε, κανείς στην παρέα δεν παρενέβη».

Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι «το πέος του Tyler ήταν σκληρό και της ήταν εμφανές καθώς το έτριβε πάνω της ότι δεν φορούσε εσώρουχα και φορούσε λεπτό παντελόνι». Τελικά κατάφερε να βγει έξω από τον τηλεφωνικό θάλαμο «σοκαρισμένη και φοβισμένη».

Η γυναίκα ισχυρίζεται περαιτέρω ότι η παρέα του «παρακολούθησε, γέλασε και δεν έκανε τίποτα για να μεσολαβήσει» και ότι έμεινε με τον Tyler και αυτούς επειδή βασιζόταν στον φίλο της για τη μεταφορά της.

Μετά το περιστατικό με τον τηλεφωνικό θάλαμο, η μήνυση ανέφερε ότι τα άτομα στη συνέχεια επέστρεψαν στο ξενοδοχείο Warwick, όπου ο Tyler φέρεται να φίλησε βίαια την Bellino και την οδήγησε κοντά στο μπαρ του ξενοδοχείου ενώ εκείνη προσπαθούσε να αντισταθεί. Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι ο Tyler της ψιθύρισε στο αυτί ότι θα πήγαινε στο δωμάτιό του για να κάνει κάτι γρήγορα και ότι θα την καλούσε να έρθει στο δωμάτιο μετά.

Τελικά, η Bellino ισχυρίζεται ότι ο Tyler όντως τηλεφώνησε στο λόμπι για να πει ότι εκείνη μπορούσε να πάει στο δωμάτιό του, αλλά δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να μιλήσει και ήταν παράλυτη», κουνώντας το κεφάλι της στον εργαζόμενο του ξενοδοχείου. Ένας θυρωρός που είδε τι συνέβαινε στο μπαρ τη βοήθησε να επιστρέψει με ταξί στο σπίτι της, όπου μοιράστηκε αμέσως με την αδερφή της όλα όσα είχαν συμβεί.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Bellino «υπέφερε και θα συνεχίσει να υποφέρει, με μεγάλο πόνο στο πνεύμα και το σώμα της, σοβαρή και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία, σωματικές εκδηλώσεις συναισθηματικής δυσφορίας, αμηχανία, ταπείνωση, σωματικούς, προσωπικούς και ψυχολογικούς τραυματισμούς», ενώ δήλωσε και ότι έχει νοσηλευτεί και έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή ως αποτέλεσμα του περιστατικού και εξακολουθεί να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή σχεδόν 50 χρόνια αργότερα.

Οι ισχυρισμοί της Bellino έρχονται στη δημοσιότητα σχεδόν ένα χρόνο αφότου η Julia Misley, πρώην Julia Holcomb, μήνυσε τον Tyler στο δικαστήριο του Λος Άντζελες κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση εναντίον της όταν ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970. Ισχυρίστηκε ότι ο Τάιλερ, 27 ετών τότε, άρχισε να βγαίνει μαζί της λίγο μετά τα 16α γενέθλιά της το 1975 και ότι η μητέρα της μετέφερε την κηδεμονία της στον Tyler, οπότε οι δυο τους μετακόμισαν μαζί στο σπίτι του στη Βοστώνη.

Η ίδια γυναίκα υποστήριξε ότι σύντομα έμεινε έγκυος, αλλά στη συνέχεια η σχέση τους κατέρρευσε, προσθέτοντας ότι το διαμέρισμά τους πήρε φωτιά με την ίδια να καταλήγει στο νοσοκομείο. Όταν συνέβη αυτό, ο Tyler την ανάγκασε να κάνει έκτρωση. Ο Tyler μέσω των δικηγόρων του αρνείται για την ώρα τους ισχυρισμούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured