Ναταλία Πετρίτη

Ακυρώνονται τα φετινά MTV Europe Music Awards υπό τους φόβους τρομοκρατικών επιθέσεων που θα μπορούσαν δυνητικά να σημειωθούν λόγω

«της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων», με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Τα βραβεία εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση, αναφέροντας: «Δεδομένης της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με τα MTV EMA του 2023 λόγω μεγάλης προσοχής για τους χιλιάδες υπαλλήλους, μέλη, καλλιτέχνες, θαυμαστές και συνεργάτες που ταξιδεύουν από όλες τις γωνιές του κόσμου για τη βραδιά. Τα MTV EMA είναι μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Παρακολουθώντας τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα να συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, αυτό δεν αποτελεί μια στιγμή για μια παγκόσμια γιορτή. Με χιλιάδες ζωές να έχουν ήδη χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMA τον Νοέμβριο του 2024».

Νωρίτερα το State Department εξέδωσε προειδοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο, συστήνοντας στους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό «να είναι πιο προσεκτικοί» με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Αντίστοιχες οδηγίες προς του πολίτες τους έχουν εκδώσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Νορβηγία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured