Ναταλία Πετρίτη

Ένα ολοκαίνουριο κομμάτι παρουσίασε ο Nick Cave σε συναυλία στο Σικάγο, με την ερμηνεία του να καταγράφεται σε σχετικό video. Η συναυλία δόθηκε πριν από μερικές ημέρες – στις 29 Σεπτεμβρίου – με τον Cave να παίζει τη νέα μπαλάντα στο πιάνο και να απαντά λίγες ημέρες αργότερα σε θαυμαστή του που τον είχε ρωτήσει στην ιστοσελίδα του σχετικά με το κομμάτι.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Issue 255 των Red Hand Files, ο Cave ανέλυσε τη διαδικασία δημιουργίας του “Euthanasia” – που είχε ερμηνεύσει το 2020 στο Alexandra Palace για το Idiot Prayer live album και concert film – όπως και του νέου κομματιού του με τίτλο “To Be Found”.

«Όταν δουλεύω σε έναν δίσκο με τους Bad Seeds, περιστασιακά ηχογραφώ ένα τραγούδι μόνος μου στο πιάνο», ανέφερε ο τραγουδοποιός. «Στιλιστικά, αυτά τα κομμάτια μένουν συνήθως εκτός από το νέο δίσκο και είναι γενικά αποσπασματικά πράγματα, κυκλικά σε δομή, τραγουδισμένα απαλά, μη θεαματικά και αδιαμόρφωτα. Υπάρχει περιορισμένη αγάπη γι’ αυτά  από το συγκρότημα και δεν είναι αρκετά δυνατά για να ανταγωνιστούν τα μεγαλύτερα, πιο επιβλητικά κομμάτια – κατά συνέπεια τείνουν να μένουν στην άκρη».

«Όταν ξανακούω τις ηχογραφήσεις, συναντώ ένα ή δύο από αυτά τα τραγούδια, που μαραζώνουν σε κάποια ξεχασμένη γωνιά και βρίσκομαι κρυφά συγκινημένος από την ανεπιτήδευτη ομορφιά τους», συνέχισε. «Ως αποτέλεσμα, δένομαι πολύ μαζί τους. Το “Euthanasia”, το οποίο έπαιξα στο Asheville και το Cleveland, είναι ένα κομμάτι που έγραψα την εποχή του Skeleton Tree και είναι ένα τέλειο παράδειγμα — απορρίφθηκε εκείνη την εποχή, έχει γίνει πλέον ένα από τα αγαπημένα μου».

«Το “To Be Found”», συνέχισε ο Cave, «είναι άλλο ένα τέτοιο κομμάτι». «Το συναίσθημα είναι απλό και τραγουδιέται απαλά, το κομμάτι δεν μπορεί καν να δηλώσει το όνομά του, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ξεχωριστό τραγούδι, γεμάτο απροσδιόριστο συναισθηματικό αντίκτυπο και μεγάλη ευχαρίστηση στο να το παίζεις. Νομίζω ότι θα ονομάσω το κομμάτι "To Be Found"».

Ο τελευταίος δίσκος του Cave με τους Bad Seeds ήταν το Ghosteen του 2019. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη δισκογραφική τους επιστροφή, έχοντας δηλώσει προ ολίγων μηνών ότι βρίσκονται στη διαδικασία ηχογραφήσεων.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured