Ναταλία Πετρίτη

Το δικό του video game για το Commodore 64 απέκτησε ο Morrissey, με τον προβοκατόρικο εκ πρώτης όψεως, αλλά αυτοαναφορικό για την δισκογραφία του συγκροτήματός του τίτλο, The Smiths Are Dead. Στο adventure παιχνίδι, οι παίκτες μπαίνουν στη θέση του Morrissey, όσο εκείνος επιχειρεί να ηχογραφήσει το πρώτο του solo single.

Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι παρακολουθούμε την προσπάθεια του αγαπημένου τραγουδοποιού να βρει τη χαμένη παρτιτούρα του “Suedehead”! Στοιχεία προς την εύρεσή της παρέχουν οι Gail Colson, Geoff Travis, Stephen Street, Vini Reilly και Andrew Paresi. Η Gail Colson υπήρξε η manager του Morrissey στο ξεκίνημα της solo καριέρας του, ενώ ο Street ήταν ο παραγωγός στον ντεμπούτο δίσκο του, Viva Hate. Έπαιζε επίσης μπάσο. Ο Reilly από την άλλη πλευρά ήταν ο κιθαρίστας του και ο Paressi ο drummer.

the-smiths-are-dead-commodore-game-2

Οι developers του game, Bieno, Chema Enguita, DOM, Elweezo, Karmic, Narcisound, Stephen Wright και Team Kali σκόπευαν η κυκλοφορία του The Smiths Are Dead να συμπέσει με την 35η επέτειο από την κυκλοφορία του “Suedehead”.

Για τις ανάγκες του παιχνιδιού δημιουργήθηκε ένας χάρτης, ώστε ο παίκτης να μπορεί να αλληλεπιδράσει κάθε φορά με όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται και να εξετάσει ό,τι βρίσκεται στην κάθε σκηνή.

Για την ώρα, το παιχνίδι φαίνεται πως είναι out of stock στο Amiga Store, όμως οι fans του Morrissey μπορούν να εγγραφούν στη λίστα email της εταιρείας για να μάθουν πότε θα γίνει ξανά διαθέσιμο.

Φωτογραφίες: Commodore Plus

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured