Ναταλία Πετρίτη

Την επανακυκλοφορία της βιογραφίας των Nirvana δια χειρός Michael Azerrad θα δούμε το επόμενο διάστημα, η οποία και φέρει τον τίτλο Come As You Are: The Story of Nirvana. Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά μόλις λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Kurt Cobain το 1993, και επανατυπώνεται σε “super-expanded” εκδοχή στις 24 Οκτωβρίου για την 30η του επέτειο.

Το Come As You Are γράφτηκε σε στενή συνεργασία με τους Nirvana και συνυπογράφηκε μάλιστα από τον Kurt Cobain ως το «καλύτερο rock βιβλίο που είχε διαβάσει ποτέ». Αυτί είναι και το μόνο βιβλίο για το συγκρότημα που περιλαμβάνει  original συνεντεύξεις και με τα τρία μέλη του συγκροτήματος.

Το ολοκαίνουριο Amplified Come As You Are θεωρείται ένα «βιβλίο μέσα στο βιβλίο» και συνδυάζει τα αυθεντικά κείμενα του Azerrad με νέες σημειώσεις δοκιμιακής φύσης γραμμένες τρεις δεκαετίες μετά. Το βιβλίο εξετάζει επίσης τους λόγους για τους οποίους η κληρονομιά του συγκροτήματος παραμένει επιδραστική μέχρι σήμερα, ρίχνοντας φως στους τελευταίους μήνες ζωής του Cobain και τις σκέψεις του μέσα από τα λόγια του.

Το 2023 συμπληρώνονται επίσης 30 χρόνια από την κυκλοφορία του In Utero των Nirvana, το οποίο επίσης θα επανακυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου με 53 ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα tracks.

t

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured