Ναταλία Πετρίτη

Οι Ezra Collective χρίστηκαν ως οι μεγάλοι νικητές του Mercury Prize για το 2023, με το κουιντέτο να αποτελεί το πρώτο jazz act που λαμβάνει το βραβείο στην ιστορία του θεσμού. Το συγκρότημα έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο για τον δίσκο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 με τίτλο Where I'm Meant To Be. Ο jazz δίσκος συνδύαζε και άλλα μουσικά είδη, όπως η salsa και το grime.

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο drummer του σχήματος, Femi Koleoso, δήλωσε: «Αυτό δεν είναι ένα αποτέλεσμα μόνο για τους Ezra Collective ή τη UK jazz, αλλά μια ιδιαίτερη στιγμή για κάθε έναν οργανισμό απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, που καταβάλει προσπάθειες και χρόνο για να κάνει τους νέους ανθρώπους να παίζουν μουσική».

Η τελετή απονομής του Mercury Prize για το 2023 πραγματοποιήθηκε στο Hammersmith Apollo του Λονδίνου το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου. Οι Ezra Collective ξεχώρισαν ανάμεσα σε δώδεκα υποψηφίους για το βραβείο, συμπεριλαμβανομένων των Arctic Monkeys, Fred Again.., J Hus, Shygirl, Jockstrap, Jessie Ware, Raye και άλλων. Το Mercury Prize της προηγούμενης χρονιάς απονεμήθηκε στη rapper Little Simz για τον δίσκο Sometimes I Might Be Introvert.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured