Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ατόμου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ Burning Man, το οποίο και ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου στο Black Rock Desert της Nevada. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν από τους υπεύθυνους, αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι η περιοχή διεξαγωγής του φεστιβάλ επηρεάστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα βροχής. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα μάλιστα να εγκλωβιστούν στις εγκαταστάσεις του περισσότεροι από 70,000 θεατές.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές ενημέρωσαν τους θεατές του φεστιβάλ να αναζητήσουν καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του και να διατηρήσουν αποθέματα τροφής και νερού, έχοντας ήδη κλείσει την είσοδο για νέους θεατές εδώ και ημέρες. Το φεστιβάλ επρόκειτο να διαρκέσει από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις και η λάσπη στην περιοχή οδήγησαν ουσιαστικά στην ακύρωσή του και στην απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ατόμων που ταξίδεψαν στο Black Rock Desert για να το παρακολουθήσουν.

Μέσα από ανάρτηση στο Twitter, ο κωμικός Chris Rock, που βρίσκεται και ο ίδιος στο φεστιβάλ, έκανε γνωστό ότι δεν είναι μόνο οι προμήθειες που είναι πλέον λιγοστές στις εγκαταστάσεις του, αλλά και ότι οι χημικές τουαλέτες είναι αδύνατον να αδειάσουν.

Για την ώρα, οι πύλες του φεστιβάλ παραμένουν σφραγισμένες λόγω καιρού, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές δεν δύνανται να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερη τροφή, νερό ή γεννήτριες ρεύματος.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις από τις συνθήκες που επικρατούν στο φεστιβάλ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured